1 år i sekelskifteshuset på landet

Idag är det ett år sen som vi fick nycklarna till det gröna huset på kullen. Här kan ni läsa om mitt inlägg om hur det gick till när vi köpte huset. Idag har det hänt en hel del men det som jag först fantiserade om att det var ett ettårsprojekt har nu visat sig att jag får inse att det är ett kanske fem eller tioårsprojekt. Det finns en lillstuga som behöver målas både ut- och invändigt, en carport ska byggas, vårt uterum är på gång, växthus är på väg. Alla knutar och vindskivor på uthusen ska målas vita och det är fortfarande halva trädgården kvar att röja på sly och halvdöda träd. På insidan ska det tapetseras klart på övervåningen, hallen ska tapetseras och målas om, lilla toaletten på övervåningen ska få sig en rejäl makeover och så är det dags att lägga i lite murbruk runt den öppna spisen.

Så en massa jobb har det varit och det finns massor kvar, så det är bara att trumma på.

Jag tänkte att ni ska få se en del av den förvandling som skett under det här året. Ni får se mäklarbilden först och sen lite olika bilder från hur det sett ut det senaste året. Jag har helt enkelt inte haft tid att ta nya bilder runtom i huset, men jag lovar att ta er med på en house-tour snart :-)

I matsalen har vi bara tapetserat om och målat listerna. Den gamla tapeten var fin men jag ville väva ihop kök och matsal till en enhet så därför blev det samma tapeter i båda rummen.

Köket fick sig också nya tapeter och nu, vilket inte syns på de nedre bilderna, så har köksbänkarna blivit oljade med Herdins hårdvaxolja i färgen brunsvart så de är riktigt mörka vilket ger en bra kontrast och passar bra med handtagen. Vi valde också att ha en köksö i köket istället eftersom vi har matsalen att sitta och äta vid. Ibland om jag jobbar hemifrån så sitter jag gärna vid köksön och jobbar, jag gillar utsikten över trädgården.

Där tavlorna sitter just nu kommer inom väldigt kort en altandörr att monteras in. Där kommer utgången till uterummet att vara, och jag kan inte nog säga hur mycket jag längtar!!

Sovrummet har fått sig en lite mer dämpad tapet och numera står sängen lite längre ut i rummet och en lång träbänk står vid fotändan på sängen, så det har blivit ett snäpp ännu mer ombonat sen denna bilden togs.

I vardagsrummet målade vi alla lister och tapetserade väggarna med en grå tapet med textilyta. Det gjorde att man kände av takhöjden på 3,70 cm som sig bör. Här inne känner jag mig aldrig riktigt färdig, jag vill ha en annan hylla i hörnet, jag vill ha riktiga pallbockar som ben på den gamla slaktbänken som vi har som soffbord och kuddfodral byter jag ut ständigt :-). Men egentligen så trivs vi som fisken i vattnet här inne.

Nu är vi tillbaka på dagen, och bilden på oss symboliserar mest känslan idag. En lycklig inställning till livet, men också ganska trötta i kroppen. Vi kämpar hårt med att bygga ett uterum på en stenklippa längs en husvägg som inte är rak på en enda centimeter. Micke är dunderförkyld och masade sig ut för att jag skulle få en enda bild. Bubbel dukade jag fram men det orkade han inte dricka så glasen fick stå tomma *haha* och de nymålade stolparna får ligga och vänta ett par dagar.

Inom några dagar dyker det också upp ett växthus som ska byggas ihop, så i morgon ska jag försöka planera var det ska stå och sen ska jag snickra ihop tre stycken nya stora planteringsbäddar som ska stå vid sidan om växthuset. Där ska det odlas blommor i långa rader.

Ett år har gått och jag ser fram emot många många år här i det gröna huset på kullen. Ja just det, jag glömde att säga att huset ska målas om också, och ena väggen ska målas om innan uterummet byggs klart, så morgondagen kanske måste gå åt till att klättra på stege och tvätta husvägg. Jaja, brist på sysselsättning har vi inte :-)

Pussåkram från två något slaka gårdsägare!

22 april, 2021

RELATED POSTS

1 Comment

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  22 april, 2021

  Åh vilket roligt inlägg. Kul att se förändringarna så där. Ni har redan gjort ett jättejobb. Men jisses vad mycket som är kvar. Så, njaaaa, ett år… ;-) Som du säger, mera typ fem år eller nåt.

  Grattis till ett år!

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT