Vykort från total mobilskugga

Halloj där!! Vi har precis kommit fram till Ystads marina där vi parkerade husbilen, vilade en stund och nu ska vi ta en cykeltur längs hamnen, men först tänkte jag ta er med på en

Vi åt glass på Ottos glasscafé och jag beställde en våffla med två kulor, men döm om min förvåning när två kulor uppenbarligen var fyra kulor.. dom kanske räknar på ett annat sätt nere i Skåneland :-). Näe, då jag bara skojar.. men glassarna var rigoröst stora men enastående goda. Pluspoäng för hembakt våffla och riktigt vispad grädde och inte nån trist spraygrädde. Rekommenderas varmt!!

Efter det så landade vi i den engelska trädgården i Simrishamn. Det var torrt och varmt och vi var mer hungriga än sugna på att betala för att gå runt i trädgården så vi kikade in i deras butik bara och gick sen vidare.

Vi kikade på urläckra (och hutlöst dyra) mosaikbord i den härliga butiken som låg på samma gård som den engelska trädgården.

Till sist parkerade vi husbilen i Kåseberga hamn där vi stannade över natten. När klockan var strax efter åtta tog vi en promenad längs de små bodarna vid hamnen men allt var stängt. Vi som var lite småhungriga hade hoppats på att restaurangerna hade öppet när det var lördagkväll mitt i semestersäsongen, men icke. De stängde åtta så vi fick ta te och macka i husbilen istället.

Nu är vi i Ystad som sagt var, och medan jag försökt skriva och publicera det här så har de andra plockat fram cyklarna så nu tar vi en tur längs hamnen. Och jo förresten, vi fick riktigt god mat i Kåseberga innan vi åkte därifrån, men det får ni se i morgon.. om internetgudarna är med mig :-)

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT