Vill du bada direkt i Hylströmmens forsar?

Är du sugen på en utflykt och sitta väldigt nära forsar, eller kanske till och med ta dig ett bad? Då föreslår jag en tripp till Hylströmmen som ligger mittemellan Edsbyn och Los. För oss blev det ett nytt och lite okänt resmål, som jag hittade av en slump när vi letade efter en plats att fika på.

Otroligt vacker natur och med en alldeles nästan ny hängbro kunde man vandra runt och över forsarna. Tycker ni precis som jag att det är lite förtrollande att stå på en hängbro och titta ner över forsen? Det är nästan så att man sugs ner och drivs av att hoppa över kanten på bron. Varför? Det är lite otäckt och så där pirrande i benen att gå på såna broar.

Vill man bada i strömmen så går det utmärkt då det finns en del små pölar i kanten av forsen, så du kan sitta säkert men ändå känna forsen dåna förbi dig. Nu är jag ingen badkruka men lite småfeg ändå så jag stannade kvar vid sidan om och kände på vattnet.

Hitta till Hylströmmen:

Det var inte alldeles enkelt att hitta fram till parkeringen, det är nästan så man tror att man åkt fel, men känns det så, då är ni på rätt väg. Se koordinaterna nedan för att hitta rätt :-)

Koordinater (WGS84) Lat: 61.5075 Lon: 15.2978. Följ väg 296 mellan Voxnabruk och Los. Strax söder om Lobonäs börjar skyltning mot Hylströmmen. Följ skogsbilvägarna fram till reservatsskylten, och låt dig inte förvirras av fiskeskyltar som kommer tidigare.