Vilken pärla vi hittade i Nisseviken

Idag parkerade vi husbilen och husvagnen vid Koviks fiskeläge nedanför Tofta och sen packade vi in oss i bilarna och åkte iväg på en utforskartur söderut på Gotland. Målet var att försöka hitta ett kolsvart lammskinn till mamma, men det var mindre enkelt.

När det närmade sig lunchtid så tog jag fram Google Maps och såg av en slump en tagg för Restaurang Nisseviken och jag bara frågade om det kunde passa alla andra. Ingen protesterade så vi åkte dit på vinst och förlust.

Den allra sista biten fram var en riktigt smal grusväg och i en tvär kurva mötte vi en stor lastbil och körde långt åt sidan i kurvan för att släppa fram lastbilen. Då kom en Porsche med två riktiga idioter i och körde om oss i full fart och fick sen tvärnita och backa runt oss för att komma undan från oss och lastbilen. Vilka j***a idioter rent ut sagt. Trodde dom att vi bara stod där för skojs skull?! Man upphör aldrig att förvånas över vissa människor.

Så här skriver Nisseviken själva om sin restaurang.. jag fastnade direkt för texten och kände att det här blir säkerligen suveränt bra..

Platsen för det varmaste badvattnet, utomordentlig sandstrand och oslagbara vyer. Här hittar ni också oss, Restaurang Nisseviken.

Vårat läge gör oss till det perfekta alternativet för ett stopp, till eller från stranden men också för kvällsvistelse där vi förutom härlig stämning, god mat och dryck, även utlovar en golvande solnedgång. Här serveras det som vi själva skulle vilja äta på en varm semester, allt från oslagbara surdegspizzor, fräscha matiga primörsallader till iskall, läskande dryck i alla dess former.

Källa: Nissevikens restaurang

Jag gillade verkligen den här beachstilen och vi alla tyckte att det var ett riktigt härligt ställe att stanna på.

Maten då… jag köpte en sallad med rödbetor, potatis, getost och primörer.. till det en skål med sötpotatispommes.. ja, himmel säger jag bara. Sååååå jädra gott!!! De andra käkade en varsin beachburgare och betyget var topp!!

Den här lilla filuren fick en helt egen barnpizza som han grejade med bra länge och vi andra fick sitta och njuta av lunchen länge och väl :-). Jag rekommenderar verkligen ett besök här om du är på södra delen av Gotland. Hög klass på både mat, service, känsla och inredning.