Vi tog en tur med Gotlandståget

En dag på Gotland, vad kan man hitta på som passar stora och små? Jo, man kan åka tåg såklart :-)

Vi åkte till Hässelby station och tog tåget till Roma. Vi åkte med museijärnvägen Gotlandståget där allt var i gammeldags stil. När jag kom in i vänthallen och beställde 8 vuxenbiljetter och 1 barn så fick jag till svar att “de med glädje skulle expediera min dam och tacka så stort för att vi valt att åka med deras tåglinje”. Sånt tycker jag är lite charmigt :-)

Gotlands Hesselby Jernväg, som förkortas GHJ, drivs av den ideella Föreningen Gotlandståget och huvuddelen av verksamheten inom föreningen baseras på ideell obetald verksamhet.

Inom föreningen Gotlandståget anser vi att det är viktigt att för framtiden försöka skapa och kunna visa upp hur en gotländsk järnväg med allt vad där hör till en gång kunde se ut och fungera. Inte bara visa upp några äldre lok och vagnar från en svunnen epok, utan GHJs ambition är att försöka förvalta och bevara järnvägssträckan mellan Hesselby i Dalhem och Roma och där även slå vakt om hela den miljö och atmosfär som fanns vid järnvägarna på ön.

GHJs ambition är således att kunna köra gotländska tåg i en autentisk miljö, och skapa en illusion av en svunnen tid. GHJ vill ge människor en möjlighet till en tidsresa där man kan uppleva en  fläkt av en förgången tid.

Källa: Gotlandståget

Mamma och pappa har tagit plats på tåget.

Autentiska biljetter från förr. Riktigt söta!

Prins William hade somnat i bilen och ville gärna sova vidare i pappas famn en stund till.

Efter en stund vaknade lilla Wille och tog plats vid fönstret bredvid morbror Thomas. Där satt han fullt förundrad över det skramlande tåget och tittade på kossor och annat utanför fönstret. Att leka med biljetterna var väldigt roligt tydligen :-)

Så himla fina tågvagnar!! Så här skulle det se ut i dagens hypermoderna tåg.

Biljetten kostar 130 kr för vuxen och 65 kr för barn mellan 3-15 år. Helt klart värt en dagsutflykt. På området finns jättefräscha toaletter, ett litet museum och butik, och ett café som var superfint och hade megagott fika!! Vi käkade varsin lunchmacka och dom var riktigt maffiga.

Så har du inget för dig en dag på Gotland.. ta dig en åktur!