Vi tänder andra ljuset

151206_andraadvent_hus30_UH0_4620

När andra ljuset brinner
då är Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

———————————-

Tiden flyger iväg och jag försöker hinna njuta av vår julmånad så mycket jag kan. Strax ska jag på julpyssel på jobbet, något vi anordnar för alla anställda plus familjer. Många lussebullar och korvar ska dukas fram och alla som vill får göra ett pepparkakshus med ICA’s byggsats. Det är en omtyckt tradition.

I veckan har jag sett i flera bloggar att det skrivs om att det är svårt att fota i vintermörkret och man vill inte använda blixt. Jag vill gärna säga att var inte rädd för att använda blixt, oavsett om du har en inbyggd eller extern blixt. Känslan behöver inte blir fördärvad av hårda skuggor. Det finns små och relativt billiga accessoarer för att få en blixt att inte slå så hårt.

Till din inbyggda blixt på systemkameran så kan denna lilla bouncer göra underverk.

Har du en extern blixt som går att vrida på, så vrid blixten bakåt så den slår ut mot dig. Så har jag gjort med bilden ovan. Då blir bilden ljus, men känslan i ljuslågor eller mörkret utanför fönstret finns kvar.

Har du en kompaktkamera så är det enklast att göra en liten bouncer själv. Ta en bit kartong, lite ugnsfolie och så limmar du fast folien på kartongen och håller i 45 grader under blixten när du tar bilden. Då slår blixten mot folien och styrs upp i taket.

Ha en toppensöndag i advent!