Veckans boktips
Inlägget innehåller reklamlänk till Adlibris

Det var mindre skoj att komma hem efter jobbet idag. Något har strulat till sig med vårt elnät så just nu har vi ingen el alls i huset och kommer inte få det inkopplat förrän i morgon.. hoppas kylvarorna klarar sig över natten, annars får vi väl åka hem till mina föräldrar med en påse med det viktigaste.. så fruktansvärt irriterande att ingen kan meddela att det saknas ett anläggnings-ID (som vi borde fått information om vid köpet) så inget avtal har blivit färdigställt.

Jag måste strax åka iväg till Återsken-övningen så Micke kommer dessvärre hem till ett svinkallt hus och får börja med att elda i kaminen för att få lite värme.

Nåja.. jag skulle ju prata om något roligare.. som att kasta sig i en fåtölj med en stor kopp te och läsa en bok.. det är väl bästa avkopplingen som finns?! Ett tips jag vill komma med så här mot kvällskvisten, innan jag åker iväg för att dans- och sångträna, är Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan. Det är en ren feelgood-roman som passar utmärkt att drömma sig iväg till en stund.

Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Köp den vetja.. du kommer inte bli besviken :-). Och när det gäller bokläsning så fick jag och en kollega en liten kul idé igår som förhoppningsvis blir till verklighet!! Håll tummarna :-)