Vårt nyårsfirande 2022

Vilken skön nyårsaftonskväll vi fick! Micke var kvar i Stavanger över jul och nyår så honom saknade vi såklart, men vi andra hade det jättetrevligt. Vi var hemma hos oss och de som hjälpte till att göra vår kväll så mysig var våra vuxna barn Denise och Thomas, deras respektive Adam och Nathalié, barnbarnet William och så vår dotters svärföräldrar Anni och Anders.

Dukningen var enkel. En huvudrättstallrik, en förrättstallrik, glas och bestick. Inga specifika dekorationer utan bara tända ljus. Årets julgran står kvar, men börjar barra så snart åker den ut :-). Eftersom jag var mestadels själv hemma i julhelgen så valde vi att bara ha smågranar med dekorationer i istället för en stor “julgran”.

Kvällens meny blev en räksallad med mango, apelsin, avocado och granatäpple till förrätt, fläskfilé i ugn med lingon och hetta och potatisgratäng, vitlöksbröd och till dessert fick vi chokladpannacotta med hallon och passionsfrukt. En helt perfekt meny och det allra bästa var att vi alla gjort något vardera så det inte var någon som behövde känna sig stressad över att fixa så mycket.

Jag gjorde räksalladen vilket passar mig utmärkt då jag inte är någon älskare av att laga mat och speciellt huvudrätt är det jag är sämst på.

Mellan maträtterna så byggde vi pussel med William, satt och pratade, spelade lite spel och bara hade det mysigt och väldigt väldigt avslappnat. Efter att mat och dessert var uppätet och vi alla väntade in tolvslaget så kröp vi alla upp i soffa och fåtöljer och tittade på vloggar och videos från de platser i Thailand som vi snart ska uppleva, och vi hittade några nya utflyktsmål som sätts upp på önskelistan. Nu längtar vi alla såååå mycket!!

Vid tolvslaget åkte vi långt ut på åkrarna och mötte upp mina föräldrar och deras gäster, och så fick vi se vackra och mäktiga fyrverkerier på nära och långt håll då det är så öppna vidder runtom där vi bor. Till och med lilla William var vaken så här länge och var väldigt fascinerad över alla fyrverkerier och visste inte åt vilket håll han skulle titta.

Efter fyrverkerierna så åkte alla hem åt varsitt håll och Thomas och Nathalié sov kvar hos mig så vi åkte hem och somnade som klubbade sälar. Nu är det redan lunch och jag blandar bloggande med att städa undan disk och annat från gårdagen. Det jag tror händer idag är att slänga ut några granar som barrar, plocka in lite mer ved, titta på julfilmer som jag inte sett ännu och ja.. inte så mycket mer än så :-).

TACK till alla som gjorde vår kväll så avslappnad och trevlig ❤️