Utefika med glutenfri mjuk pepparkaka

Även om hösten är här för att stanna så lyser solen på eftermiddagarna och det är så härligt att sitta ute och fika. Vad passar då bättre än en mjuk pepparkaka till teet, eller kaffet för er som underligt nog gillar det :-))

För att ta tillvara på ljuset så länge som möjligt så ställde vi ut utemöblerna på gräsmattan för då döljs de inte av lillstugan. Jag gillar verkligen vår kruka som ser ut som ett hålhuvud. De gröna ljuslyktorna passar riktigt bra till Berså-kopparna. Jag har blivit “grön-galen” :-)

Receptet för den mjuka pepparkakan kommer här nedan:

Ingredienser:

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl Lailas gula glutenfria mjölmix
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1000 gr smält smör
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa gärna lite extra länge
  2. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat
  3. Smält smöret och tillsätt mjölken
  4. Vispa försiktigt ner mjölblandningen med smöret i smeten
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med glutenfritt ströbröd eller kokos
  6. Grädda  i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 45 min

Ät och njut!!

Nuuuu är det torsdag

Ikväll kommer ÄNTLIGEN min älskling hem. Jag har inte bakat nån ny sockerkaka till honom inför helgen tyvärr, men Denise har köpt lite gott glutenfritt ifrån en bagare som säljer bröd mot förbeställning, som han ska få njuta av istället. Ha en härlig torsdag fina ni!! Pussåkram