Torka äppelringar som vintergodis

Inlägget innehåller reklamlänk till Cervera
Torka äppelringar med äppelsvarv

Något som verkligen är i princip helt gratis godis är torkade äppelringar. Svenska äpplen från trädet kan du få tag i nästan överallt, det är bara att våga knacka på dörren hos grannen där du ser att det dignar av äpplen i träden. Då kan du så gott som vara säker på att du får plocka en korg :-)

Torka äppelringar med äppelsvarv

Det är nyttigt och supergott och håller sig hur länge som helst! Jag ska göra mängder med ringar och ta med till Säfsen i vinter för att ha som godis i husvagnen. Ja, hemma också såklart.

Nu har jag flera stora papperskassar med Åkerö, Aroma och Lobo hemma i förrådet och de är supergoda att äta precis som de är också, men äppelringar med lite kanel på.. mums!!

Torka äppelringar med äppelsvarv

Du kan torka äppelringar på flera sätt. Antingen så hänger du upp ringarna på snöre, eller så lägger du dem på plåtar och kör i varmluftsugn på ca 50 grader i 4-5 timmar. Se till att ringarna är riktigt tunna då, annars får du ha lite högre värme. Sätt en träslev mellan luckan så att den står lite på glänt för att släppa ut all kondens. Ett smart tips är att köpa en äppelskalare eller äppelsvarv som de också kallas. Jag har lånat mina föräldrars, och den både skalar, skivar och tar bort kärnhuset på samma gång. Supersmidigt!!

Idag ska jag umgås med den här bönan.. hon ska shoppa kameraobjektiv så jag hänger med som smakråd, och sen ska vi kika lite på hennes småstruliga blogg och bara umgås. MYYYYS!!

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Svara

  Edda

  6 oktober, 2020

  Det låter sannerligen gott med torkade äppleringar. Jag bor i nordliga delen av landet så att få tag i äpplen “nästan överallt” är visserligen inte möjligt här då vi inte har äppleträd. Men annars bra tips.

  • Svara

   Ulrica

   6 oktober, 2020

   Åh, det är så klart, jag uttryckte mig kanske lite klantigt när jag bara utgick ifrån mig själv och det ber jag om ursäkt för.
   Du får prova att köpa några äpplen och göra äppelringar med.
   Varma hälsningar
   Ulrica

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  13 oktober, 2020

  Jag vet knappt om jag ätit torkade äppelringar. Faktiskt. Det har nog bara inte blivit av. Men det ser väldigt gott ut på dina bilder!

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT