Titta så bra det gick!

150823_hus30_sockerkaka_matfoto_DSCF1142

 

150823_hus30_sockerkaka_matfoto_DSCF1149

 

150823_hus30_sockerkaka_matfoto_DSCF1151
Foto: Fujifilm X-T1 | Fujifilm XF 60mm/2.4 macro

Igår kunde jag äntligen se ganska bra och blev sugen på att skapa lite matfotografier, så jag fick tanken att skapa en sockerkaka på en planka :-). Men.. när jag skulle börja baka så insåg jag att äggen var slut hemma, men se.. det gick att baka sockerkaka utan ägg också!

Fotona blev som jag hade tänkt mig och alla är fotade med “lill-kameran” som imponerar på mig mer och mer.

Sockerkaka utan ägg:

4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
75 g. smält smör
2 dl filmjölk

Blanda alla torra ingredienser.
Smält smöret och vispa ner smör och mjölk i de torra ingredienserna

Smörj en sockerkaksform och strö lite ströbröd eller kokos i formen
Grädda i 40 minuter i 200 grader ( varmluftsugn )

NJUT!

—————————-

En måndag är till ända och det var kul att vara tillbaka på jobbet, men usch så trötta och svullna mina stackars ögon är nu, och huvudvärken är rejält påtaglig så det blir soffläge med kylmasken en stund innan det är dags för middag.

Ha en mysig måndagkväll, fina ni!