Time Out

150218_UH01455

Att läsa om sjukdomar och tråkigheter är inte så skoj när man går in på en blogg, så jag ska försöka dra min historia kort.

I måndags, på min födelsedag, så började jag känna av buksmärtor som inte gav med sig. Igår kväll kroknade jag och åkte till akuten här i min lilla stad. Efter en mängd prover och klämmande och kännande så berättade läkarna att dom upptäckt något knasigt, men som inte hade med mina smärtor att göra, och skickade mig akut till Akademiska i Uppsala.

Har spenderat natten där och mina magsmärtor hittar dom ingen förklaring till mer än det kan vara en vätskefylld cysta som suttit på äggstocken och spruckit, men däremot har dom upptäckt att jag har svår anemi ( blodbrist ) och detta måste utredas vidare.

Det var ju inget jag ville höra, och inget jag har märkt av själv så det har uppenbarligen smugit sig på mig under en längre tid. Nya läkarbesök väntar med kameraslang för att se vad som kan orsaka detta. Det ser jag INTE fram emot.

Just nu är jag mest ledsen över att jag missar en dag tillsammans med min Linda-Piff i Stockholm där jag skulle lyssnat på inspirations-seminarium av bland annat Stefan Sauk, Mia Törnblom, Ola Skinnarmo och Leila Söderholm. Det känns riktigt surt att missa detta :(.

Så jag ligger här i soffhörnet, lite småsur, rejält matt efter nattens äventyr och har fortfarande rätt ont i magen.

Så.. färdiggnällt :). Nästa inlägg blir av trevligare art!!

16 februari, 2015
18 februari, 2015

RELATED POSTS

7 Comments

 1. Svara

  Annelie

  18 februari, 2015

  Inte kul att höra, men bra att det upptäcktes.
  Som du vet har jag måååånga års erfarenhet av kronisk svår anemi.
  Har gjort alla undersökningar som går med kameraslang (flera ggr), prover av alla de slag och olika tester. Men trots att jag haft det här i drygt 20 år så vet ingen varför. Men det funkar utmärkt med järninjektioner och blod med jämna mellanrum. :)
  Hoppas du kommer få hjälp och må bättre snabb!
  Kram

 2. Svara

  Westcoast Living

  18 februari, 2015

  Usch och fy! Hoppas att du snart mår bättre! Kram Christina

 3. Svara

  Jamtlandshanna

  18 februari, 2015

  Det var inte alls kul att höra! Men tur ändå att det upptäcktes. Hoppas undersökningen går bra och att ni kan komma underfund med varför du har ont.
  Många kramar!

 4. Svara

  Lena

  18 februari, 2015

  Klart man får skriva om det, tycker jag! Lär inte kul! Hoppas det löser sig snart! Surt att missa ett sånt seminarium!!!

  Krya på dig vännen!

  Kram Lena

 5. Svara

  Catta

  18 februari, 2015

  Nä men fy, din stackare..
  Har varit med om en sån sprucken cysta, när jag var gravid första gången. Hände på jobbet och jag var helt övertygad om att det var missfall på g. Låg och kved på golvet och ambulansen fick hämta mig, de kollade med ultraljud och då såg vi lille parveln slå kullerbyttor där inne (så skönt!), man hittade oxå vätska kring ena äggstocken, därav misstanken om just brusten cysta. Helvete vad ont det gjorde iallafall..

  Anemi har jag lidit av i över 15 år, men efter blodet jag fick fyllt på efter förlust i samband med förlossning så har det banne mig blivit lite bättre, helt grymt!
  Skönt att de upptäckte det ändå, så du kan få hjälp med att bli piggare =)

  Stooooor kryakram fina du!
  Catta

 6. Svara

  Sara

  19 februari, 2015

  Nä men gumman!! Fy vad tråkigt. Krya krya 😙 😙 💕
  KRAM KRAM 😍😍

 7. Svara

  Ekenäsliv

  20 februari, 2015

  Hu va trist att du inte mår bra…
  Hoppas verkligen du mår bättre idag. Va nu rädd om dig och vila dig i form.
  Jag vet att det är tråkigt, men bästa medicinen alla kategorier.
  I morgon åker jag på skrivarkurs, så jag laddar upp mig för det idag.
  Tänker på dig och skickar varma kryakramar!
  Anna

LEAVE A COMMENT