Sover så gott när regnet smattrar mot taket
Inlägget innehåller reklamlänkar från Adlibris, Bagaren & Kocken, Åhléns och Cervera

Egentligen är det dags för att ställa upp husvagnen inför vintercampingen nästa helg men då jag egentligen skulle ha varit upptagen nästa helg med träning inför kommande Återsken-show så frågade jag direkt om det fanns möjlighet att få ställa upp den nu istället. Det fick jag OK på.

Om någon är intresserad så har vi köpt en Adria Adora 593 UP från 2018. Än så länge är vi supernöjda :-). Den är lite större än vår gamla, men framförallt är den lite mer isolerad så det inte blir något kallras längs väggarna vid sängen. Mer om husvagnen lovar jag att berätta senare :-)

Det är alltid en hel del förberedelser innan man kan docka vagnen mot förstugan, och i år blev det mer fix än tidigare då vår nya husvagn är större än den gamla plus att dörren sitter placerad längre fram vilket gjorde att om vi placerat ut husvagnen så att husvagnsdörren satt vid öppningen till förstugan så hade vi nog rasat ner för slänten (jag överdriver såklart, men den hade stått med ett ganska stort häng ut över slänten). Det gjorde att vi ringde efter hjälp och fick förstugan flyttad en bit så vi kunde få en lite säkrare placering.

Efter en del tätande av glipan mellan förstugan och husvagnen så var den äntligen på plats och nu kan vi äntligen inviga vintersäsongen.
PS! Muurikka-ställningen står inte utomhus egentligen, den bara råkade hamna där när jag tog bilden :-)

Nu går vi in på vår tredje säsong i Säfsen, och det är så kul att ha vänner som är på samma camping. Marika och Anders har sin husvagn bara två platser bort så de tog också upp sin vagn den här helgen vilket är toppen för då kunde vi hjälpa varandra med saker som det behövs fler händer till :-). Anders hjälpte dessutom oss att dra upp vår husvagn för de branta backarna upp till campingen då vi inte har bil med fyrhjulsdrift (än). Våra andra kompisar kommer upp nästa helg men då stannar vi hemma och bygger lite hemma.

Ni som känner mig förstår såklart att eldkorgen måste hållas vid liv så länge som möjligt :-). Den här helgen ösregnade det mestadels av tiden men vi hade tur några timmar i lördags så vi kunde grilla utomhus till lunch, men sen regnade det konstant. Jag sov som en stock när regnet slog mot husvagnstaket.

Jag passade på att läsa lite i vår bokklubbsbok Mot San Francisco av Clara Clementine. En väldigt annorlunda skriven bok och jag har inte kommit så långt än att jag kan bedöma den mer än att jag tycker att den är jätteskum :-)

Då bordet i husvagnen är så glatt så har jag lagt ut underlägg som skyddar bordet. Dukat har jag gjort med ett underlägg från IKEA, ljuslyktor från Ernst, ljus från Voluspa och vasen från Kähler är fylld med fuskblommor från Rusta.

I morse blev det mysfrukost innan vi packade ihop och rullade hemåt. Vi hann precis hem så vände Micke i dörren och åkte till Oslo. Han måste ta Covid-test varje gång han korsar gränsen, och det är ingen trevlig upplevelse säger han så jag lider med honom så mycket.

Jag åkte direkt till Denise som fyller år idag (hipp hipp hurraaaa till vår älskade dotter) och var där en stund och fikade innan jag åkte hem.

I skrivande stund sitter jag och övar på att vara hemma trots att jag hör mössen knalla omkring i väggarna. Jag bara väntar på att nästa mus ska komma traskandes över golvet. När vi kom hem satt en i fällan i köket och den här fobin suger all energi ur mig. Sakta men säkert jobbar vi mot att täta alla rum men hur gör man ett sekelskiftehus tätt mot möss till 100%?! Jag inser såklart att det förmodligen är helt omöjligt :(. Anticimex har varit här och lagt ut råttgift och vi har både ljudskrämmare och råttfällor i alla rum men inget hjälper. Skitjobbigt!!