Sol, lite kultur, äventyr och mys.. ett bra dygn alltså!

I fredags eftermiddag när jag kom hem så satt jag i solen på trappen en lång stund och bara njöt av solen.

På trappan har jag planterat ner en sån smidig färdig plantering som går att köpa i de flesta större varuhus osv.. jag köpte mina på Granngården. Det är flera plantor i en, redo att planteras i en stor kruka. Passar mig utmärkt :-)

Efter ett par timmar kom mina föräldrar med husbilen för att hämta upp mig. Dags att spendera ett dygn i grannstaden Uppsala. Varför åka långt för en utflykt?

När vi hade parkerat husbilen så gick vi ner på stan och strosade längs gatorna och kikade på var vi kunde landa för middag. Till slut föll valet på Churchill arms där vi varit tidigare och alltid varit nöjda. Pga pandemin så hade de färre bord tillgängliga och vi fick stå ute och vänta på ledigt bord men det gjorde ingenting. Det var kul att bara kika på folk :-)

Efter en (bra lång) stund fick vi äntligen ett bord och slog oss ner. Jag gillar deras meny som är som en gammal tidning med massa roliga citat, berättelser och vad man kan äta och dricka förstås. Inredningen är rustik och tro’t eller ej, men när jag väntade på min tur till toaletten så tog jag helt random en bok i hyllan och slog upp ett uppslag, och hamnade precis på historien om Winston Churchill. En slump eller?! Eller hade kanske alla böcker bara historier om just honom? Ingen aning, men lite kul var det ändå.

Mina föräldrar käkade varsin hamburgare, och jag tog Butter chicken med ris, sallad och friterat naanbröd. Jag får lov att erkänna att kycklingbitarna var slamsiga med mycket brosk och fett så dom hoppade jag över och åt resten som var jättegott.

Efter att ha suttit på puben och skrattat gott länge och väl så strosade vi tillbaka mot husbilen i den sena kvällen. Uppsala är riktigt vackert!!

Igår, lördag, så gick vi ner mot stan igen och pappa hittade en voi på vägen som han var tvungen att prova så det slutade med att han åkte voi ner till biblioteket Carolina Rediviva och så möttes vi där. Vi gick runt och tittade i lokalerna, och utsikten över stan var jättehäftig.

När vi gick där i biblioteket så slog en av mina drömmar mot mig med full kraft. Jag älskar att plugga och skulle så gärna sitta så där hela dagarna och plugga, gärna historia, religion och juridik.. så jag har många gånger sagt att om jag skulle vinna en stor summa pengar så skulle jag gärna sätta mig i skolbänken igen, bara för att jag tycker det är så intressant och för att jag gillar atmosfären i såna lokaler. Tyvärr är det ju lite så idag att man pluggar för att få ett jobb för att vi behöver lite pengar för att överleva, och mitt jobb vill jag absolut inte byta bort eller sluta på, men jag skulle gärna ha mer tid och ork för att plugga för nöjes skull :-).

Vi gick och shoppade lite och avslutade vårt dygn med fika på Gunthers konditori & Schweizeri innan vi åkte hemåt igen. När jag kom hem så väntade en helkroppsmassage och sen landade jag i soffan med TV-serier och frukt medan mina föräldrar åkte vidare på nya äventyr med släktingar till oss.

Tack för en jättemysig tripp. Det gör vi om snart igen och tittar på det vi planerat :).