Snart, snart är det dags!!

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos, Mio och Cervera

Sista oktober.. smaka lite på det. Nu är vi i mitten av hösten och vi rusar med full fart mot vinter och advent. Och vad behövs då i november och december-mörkret? Jo, en jädrans massa ljus.. mysbelysning, stämningsljus, juleljus, adventsljus, värmeljus, stearinljus.. hur många kan du komma på?

Den här stjärnan köpte jag häromdagen för att ha i husvagnen fram tills det var dags att ställa dit en adventsljusstake och den första kommentaren jag fick när jag tände den var att “du kan väl för f*n inte ställa dit adventsstjärnan i oktober” :-). Jag som tänkte att det inte alls var en adventsbelysning utan en höstbelysning. Är det så att en stjärna automatiskt räknas till advent och jul? Ja, kanske det.

Bild lånad av Star Trading

I vårt hus hemma passar typ inga av våra gamla adventsljusstakar.. vi har helt enkelt antingen fler antal fönster i varje rum så det är dags att göra några inköp. Jag tänker mig att stilen på tex den här adventsstjärnan skulle göra sig jättefint i vårt sovrum och den här stjärnan på fot vill jag ha i de små avlånga fönsterna i vår gäststuga. Den här ljusstaken skulle passa utmärkt i vardagsrummet där våra fönster är höga men ändå ganska smala, och det lilla luciatåget vill jag ha på byrån i hallen för det är så jädra gulligt! I matsalen skulle jag vilja bryta av allt det vita med en lite mörkare adventsljusstake. På kontoret och i badrummet får våra vita ljusstakar som vi hade tidigare stå. De är lika fina nu som då!

Frågan är bara var vi ska ha våra favoritljusstakar från tidigare år? De får nog stå i köket i år :-)

Reality check! Så här ser det ut nu i skrivande stund.. vi hänger i husvagnen, regnet verkligen öser ner utanför. Micke slösurfar på telefonen, jag njuter av lugnet och vi hoppas vädret lättar upp så vi får ta en skogspromenad. Eller så blir det bokläsning och kortspel :-)

Ha en toppenlördag. Pussåkram

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Helena - Oh darling, let's be adventurers

  31 oktober, 2020

  Jag har en stjärna året om så jag tycker det går alldeles utmärkt att ha en stjärna som året-om-belysning :)

 2. Svara

  Helena - Oh darling, let's be adventurers

  31 oktober, 2020

  Den där stjärnan på första bilden är för övrigt såå fin. Jag har själv spanat in den ett bra tag nu men tycker den är lite för dyr. Jag behöver egentligen heller inga nya lampor, haha.

 3. Svara

  Towe

  1 november, 2020

  Det är ju en höst och vinterstjärna!
  Det ser ju vem som helst…
  … i alla fall vi som gärna smygstartar inför advent ;-)
  Jag sätter upp en vit stjärna på fot i sovrumsfönstret i november och där får den stå kvar så länge det är vinter.
  Sen har vi ju bara tur att stjärnor passar extra bra under jul & nyår också :-)

  Fint och mysigt ni har i husvagnen! / Towe

 4. Svara

  Lena - gott för själen

  3 november, 2020

  Det är ju en höststjärna såklart! Så joo det funkar bra ;-)

  Det kliar verkligen i fingrarna att klicka hem några fina stjärnor. Vi kommer att behöva några :-) Meeen jag vill vänta tills nästa höst då vi flyttat i i nya huset så jag får känna efter ordentligt vad jag vill ha.

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT