Smygstartar lite adventsfeeling
Inlägget innehåller reklamlänkar till Kitchentime, Mio, Ellos och Cervera
ljuslyktor tell me more, vita ljuslyktor frost, adventskänsla, röda äpplen, inreda köksö, minigran på bordet, frostade lyktor

Jag kände att jag var tvungen. Tvungen att piffa lite i köket. När jag var klar så insåg jag att adventskänslan infunnit sig i det gröna huset på kullen. Eller ja, jag gissade det nog det redan innan när jag plockade in äpplen och en liten bebisgran. Men det blev precis som jag tänkt!

ljuslyktor tell me more, vita ljuslyktor frost, adventskänsla, röda äpplen, inreda köksö, minigran på bordet, frostade lyktor

Tidigare hade vi ju favoritkrukan med en gigantisk pelargon i som tog upp halva bordet, så nu ville jag göra det lite renare på köksön för att kunna sitta där och jobba ibland. När vi var i Örebro och firade vår bröllopsdag så hittade jag de vita frostade ljuslyktorna som blev utmärkta nu till senhöst och vinter. Du kan hitta en stor här och en liten här. För att inte bara ställa dem rakt på bänken så hittade jag en stor och en liten marmorbricka på Mio som de kunde stå på. Den gröna krukan passade fint i vårt grön-grå-vita kök och den lilla granen sänkte pulsen med flera steg och jag kunde höra bjällrorna slå i huvudet :-)

ljuslyktor tell me more, vita ljuslyktor frost, adventskänsla, röda äpplen, inreda köksö, minigran på bordet, frostade lyktor, äpplen i skål
ljuslyktor tell me more, vita ljuslyktor frost, adventskänsla, röda äpplen, inreda köksö, minigran på bordet, frostade lyktor

Eftersom jag haft sån tur att få plocka favoritäpplen hos grannarna så plockade jag in ett gäng Lobo-äpplen och lade i en fruktskål. Ni känner va?! Hör ni bjällerklangen? Adventsfeelingen?

ljuslyktor tell me more, vita ljuslyktor frost, adventskänsla, röda äpplen, inreda köksö, minigran på bordet, frostade lyktor, äpplen i skål

Idag är det utbildning hela dagen på jobbet. Både HLR, hjärtstartare och brandutbildning. Nyttigt att uppdatera sig regelbundet, det är så lätt att glömma!!

Ikväll ska jag bjuda mina föräldrar på middag. På utbildningen idag har vi även pratat om posttraumatisk stress och hur den utlöses och vi fick lite tips på hur lite eller mycket man bör utmana sig själv för att jobba bort den stressen (där även fobier ingår) så nu har jag lärt mig att min nyligen katastrofliknande fobi för att möss KAN komma in i huset där jag befinner mig är en sådan stress som jag behöver utmana för att få bort, men att utmana den för hårt kan förstöra det för lång tid framöver, så att vistas hemma och öva på att leva normalt är bra, men att sova borta för att få ordentlig sömn är också bra.. så jag har närmat mig det här på ett hyfsat bra sätt. Det är ofantligt lugnande att ha föräldrar som jag trivs att vara hos och de trivs med att ha mig där.. då kan jag åka dit när det är dags att sova, sova och samla energi, och sen åka hem och jobba på att acceptera att de där fyrbenta finns där. Man lär sig något nytt även i vuxen ålder..

Och för att inte tappa spåret helt så är att få inreda med lite nytt här och där ett steg i den riktningen, att jag känner att jag fixar och piffar i vårt hem, att jag förbereder mig för att snart leva där som tidigare. När jag köpte de andra fina sakerna så följde en annan ganska stor sak med hem som ska in i köket också, men den får ni se senare.. för den behöver jag hjälp med att installera :-)