Smarrig kycklinggratäng

160618_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_kycklinggratang_recept_matplatsen_hus30-8057

Dags för middag? Vill du bjuda på något riktigt enkelt och jättegott? Varsågod :-)

Smarrig kycklinggratäng

Ingredienser för 6-8 personer:

2 grillade kycklingar
1 ask körsbärstomater
2 krukor dill
4 msk dijonsenap
5 dl vispgrädde
3 st vitlöksklyftor
5 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
4 dl riven ost

Gör så här:
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Halvera körsbärstomaterna och lägg över.
Strimla dillen och strö över.
Blanda dijonsenap, grädde, pressad vitlök och créme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Häll blandningen över kycklingen och strö över osten.
In i ugnen, 225 C, ca 30 min tills rätten fått fin färg.

Servera med kokt ris, kokt pasta eller med en blandad sallad.
NJUT

Receptet är hämtat ifrån Matplatsen och något ändrat av mig.

Spara