Ska du äta semla idag?

Tisdag – en fettisdag eller en fet tisdag, eller bara en vanlig tisdag? Ja, det beror på om du gillar semlor eller inte :-)

En eller flera semlor i taget?

Ska du äta en semla idag, eller slinker det ner mer än en kanske? Berätta gärna vilken typ av semla du gillar bäst. Jag gillar flera varianter men det måste vara grädde och florsocker, och mandelmassa eller nötmassa.. inga läskiga saker med vaniljkräm, vaniljgrädde, lakrits, hallon eller andra skumma varianter.

Jag har tydligen ätit semla de senaste åren i alla fall, om jag tolkar mina blogginlägg, och förra året skrev jag om semlans historia, så läs gärna det!

Berätta gärna hur DU gillar din semla?

9 mars, 2019

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  A-mamman

  11 mars, 2019

  Älskar semlor och har fått i mig alldeles för många i år! Eller nej, det kanske var lagom många? Måste säga att semmelwrapen smakade över förväntan, den var mycket god. Sedan var en lyxsemla också en favorit, där hade de tillsatt vaniljkräm men inte tagit bort mandelmassan. Förra året åt jag saffranssemla och inspirerades till att göra en saffranssemmelkladdkaka – riktigt gott.

  • Svara

   Ulrica

   22 mars, 2019

   Mums.. det var garanterat lagom många säger jag :-). En saffranssemla lät ju riktigt gott.. det kanske jag måste prova!!

LEAVE A COMMENT