Safir har fått ett nytt hem

150103_safir_hus30_DSF6770

Häng upp min mat någon gång så jag kan få äta :)

150103_safir_hus30_DSF6773

 

150103_safir_hus30_DSF6774

 

150103_safir_hus30_DSF6776

 

150103_safir_hus30_DSF6779

Välkommen hem till Safir

Foto: Fujifilm X100s

Min dotters häst Safir har bott på en jättefin och stor hästgård utanför Enköping. Dock så har hans box varit alldeles för liten för honom så han har inte mått bra på sistone, börjat sparka i väggarna och varit allmänt irriterad.

Så Denise började se sig om efter ett nytt boende och i fredags flyttade Safir till ett nytt boende inte långt ifrån det gamla. Detta är lite annorlunda uppbyggt men lika fint och lantligt så det blir bra. Även Denise har väninnor här som  har sina hästar inhyrda så jag är säker på att detta blir bra.

Hans box är dubbelt så stor så det första han gjorde när han flyttade in var att rulla runt i sin box så han är rejält dammig och smutsig på bilderna som jag fick när vi hälsade på en snabbis. Sen får ni ursäkta bildkvaliteten lite, jag är så jädrans sopig på att hantera min kompaktkamera men jag försöker lära mig den så jag kan ha en liten kamera i handväskan när man inte kan eller orkar ta med systemkameran :).

Även om Safir är på tok för het för mig att rida på så kommer jag nog följa med Denise ut hit och passa på att ta långpromenader på grusvägarna medan hon rider. Hon är ju där i princip varje dag så det lär finnas gott om tillfällen :).

Idag är det söndag och solen skiner utanför fönstret.
Här är dagen helt oplanerad men något ska väl hittas på hoppas jag :)
Vad händer hos er idag?

5 januari, 2015

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Maria O

  4 januari, 2015

  Hoppas att Safir ska trivas i sitt nya hem :) Har alltid tyckt att hästar är så fina djur och som barn och tonåring ville jag så gärna börja rida men fick inte. När min egen dotter visade intresse för att rida ville jag inte neka henne och under ett par år var det regelbundna besök till ridskola och stall men någonstans där började jag bli lite rädd, rädd för att dottern skulle skada sig under ridningen och när hon sedan tröttnade var jag ganska glad för det ;)
  Kram Maria

 2. Svara

  Susanne

  4 januari, 2015

  Åh så vackra bilder:)

  Här blir det en lugn och skön dag.
  Kalasandet tar på krafterna:)

  Kram vännen

 3. Svara

  Hem & Trevligheter

  4 januari, 2015

  Fina Safir. Vad skönt för honom att få bo lite större. Kommer bli kalas det där! :)

  Här har vi ju varit på kalas på Leos, när vi kom hem gick J och jag en 5 km PW och helskotta vad det blåste kallt. Nu ska jag ställa mig och skala räkor för ikväll blir det räkmackor. :)

  Kram Linda

 4. Svara

  ullis

  4 januari, 2015

  Vad mysigt, jag saknar ofta stallet och Clas förstås det är så rofyllt att vara där. Fast jag träffade faktiskt en betydligt mindre häst idag – en liten schettis utanför Malins jobb på äldreboendet när jag var där för att lämna hennes matlåda hon glömt. En stallkompis till henne promenerar dit ibland med hästen så tar Malin med sig ett par boende ut för att hälsa på den och ge den lite knäckebröd – verkligen uppskattat gamlingarna kan prata om det i evigheter sen – det behövs ju inte så mycket för att lyfta deras dagar. ………och vet du jag skriver alltid mer i min kommentarer än jag gör i mina inlägg på bloggen jag ska nog bara kommentera hädanefter, jag tror det är in grej…..ha ha ha. Annars har vi målat sovrummet idag – samma färg som Safir – väggarna blir asksvarta – lite udda så vi får väl se hur det slutar ;)

  Kram Ullis

 5. Svara

  Ekenäsliv

  4 januari, 2015

  Å himmel vilken vacker häst!
  Har en hästtjej här hemma och du må tro hon läääängtar efter årets första ridlektion imorogn:)
  Ha de gott!
  Kram Anna

 6. Svara

  Anna

  6 januari, 2015

  Så skönt med en ny stor box för honom. Det blir ju en hel del timmar de står inne denna tid på året så det måste kännas bra att ha hittat ett nytt ställe .) Så fiin han ser ut!
  Kram Anna

LEAVE A COMMENT