Nu har jag ont i varenda muskel i kroppen, men är så nöjd

Ända sedan vi flyttade in på Nyborg så har jag velat riva det gamla fula vedskjulet som är murket, fult och onödigt. Jag vill istället fixa en liten sittplats där med lite fina krukor med blommor i, en hängmatta mellan träden och göra det till en liten hörna i bortre delen av trädgården som man vill vara i och nyttja på bästa sätt.

Så i morse gav jag mig ut, med kofot och tigersåg i högsta hugg.. jag rev, bände och sågade för att få bort plåttaket som låg ovanpå, sen sågade jag ner sektion för sektion.

Micke kom och tände eld i vår eldtunna och kapade ner de sämsta plankorna så vi kunde elda upp dem. En del plankor kommer användas till att elda med längre fram. Medan jag sågade och eldade så sågade han ner fyra fullstora döda träd som kapades. Riset som blev eldade vi upp och resten ska vi kapa ner till vedkubbar inför vintern.

Kan ni visualisera er hängmattan där mellan de stora träden.. en liten sittgrupp och några krukor med blommor? Ligga där i hängmattan med utsikt över skogen och åkrarna? I vanliga fall går ju även hästarna här utanför på ängen men jag tror att dom är någon annanstans på sommarbete just nu.. jag saknar dem, de är så nyfikna och jag gillar att ha dem springande utanför huset.

Dasset som står där ska också fixas till. Det ska slippa få vara så mörkt. Jag ska måla alla svarta partier vita istället och fixa till det ordentligt så som ett utedass ska se ut :-)

Det tog nästan hela dagen att få ordning på allt och när vi var färdiga så gjorde Micke rent altanen och förberedde den för att bli inoljad i morgon, jag klippte gräsmattan och röjde inne. Efter en stund så lagade Micke mat och jag plockade blommor ute på ängen och satte dem i en vas.

Nu har vi landat i soffhörnet och det värker i varenda muskel, men åh vad jag är nöjd med vårt dagsverke. I morgon tar vi tag i döda träd på annan plats i trädgården. Jisses, vad med ved vi skapar oss genom att ta ner dessa träd, men det är ett måste för de kommer att rasa annars.. och så är dom ju fula också.