När vi gick på vattnet i Säfsen

Att få knyta på sig vandringskängorna, dra på en mjuk mössa och gå över en blöt myr när höstfärgerna exploderar.. då vet jag att vi är i vårt kära Säfsen igen. Följ med i min bildserie och vandra med oss över den mystiska myren.

En helg i mitten på september var det äntligen dags att koppla ihop vår husvagn med vår lilla förstuga i Säfsen. Vi kom upp på fredagseftermiddagen och det blåste rejält och regnade som aldrig förr, men när regnet lättade började vi montera hjälpmedlen för att få husvagnen på rätt plats. Absolut INGENTING gick som det skulle och vi hade planerat en mysig kväll med middag över elden, men när klockan var efter nio på kvällen så fick jag nog och avbröt allt och sa att nu åker vi och köper pizza i byn. Vi gav upp och somnade som stockar efter pizzan.

 

Nu ska ni få höra… jag råkade se att Micke tog en bild på naturen, helt utan att jag bad honom eller av någon annan anledning.. han var väl antingen totalt uttråkad av att jag stannade och plåtade allt, eller kan jag ha sått ett minimalt frö till intresse?! Njae, jag tror nog på det första alternativet även om det andra vore en dröm :-)

 

 

När vi gått hela spången över till andra sidan så såg vi hur lång promenad det är från husvagnen och hit. Det är bra, då vet vi hur långt vi ska gå i sommar när vi vill komma till badplatsen. Perfekt!

 

 

 

 

När vi vaknade på lördagen så hade vi ( eller rättare sagt Micke ) en plan så vi åkte till Ludvika för att köpa fler virkesreglar. Väl tillbaka till vår plats så började Micke regla upp vårt underlag till husvagnen från början medan jag spikade upp några tavlor, monterade en hylla och ett par lampor i stugan. När reglarna var på plats så kunde vi äntligen få vagnen på plats och kunde nu ta tag i isolering av mellanrummet mellan vagn och stuga, fixa med taket osv.. och så äntligen blev vi klara!!

Lunch över elden

På grund av att det tog mycket mer tid än vi trott med själva jobbet så blev det enklast tänkbara, grillad korv och bröd över vårt fina eldfat.

Dags för återhämtning

Efter att ha fixat med allt, städat upp och ätit lunch så slocknade Micke i husvagnen medan jag kikade lite på Youtube. Mot kvällningen ville jag gå ut och gå i skogen så vi packade kameran och drog iväg ut på spångarna. På flera håll var det rent vatten under så det var lite kusligt att gå över men det gick bra. Att gå med kameran över en spång på en myr som exploderar i höstfärger är något som ger mig massor med energi. Att dessutom göra det med sin älskade i vårt smultron ställe Säfsen kan inte bli så mycket bättre.