När spa förvandlas till vandring på Björnön

Ladda batterierna på bästa sätt

För länge sen så bokade jag och Marika in den här lördagen. Tanken var att vi skulle gå på dag-spa och äta fin middag på kvällen. När dagen närmade sig, ja i fredags för att vara exakt, så bestämde vi att det inte alls skulle vara en sån dag, utan vi skulle hänga på oss vandringskläderna och ge oss ut i naturen istället. Sagt och gjort så landade vi på Björnön istället.

Vi började eftermiddagen med att hänga länge på en brygga där vi åt vår medhavda sallad, tittade på båtarna som åkte förbi, lyssnade på fåglarna som kvittrade och pratade om ditt och datt.

Kan jag skapa en ny fotonörd?

När vi efter en lång stund började vår vandring runt Björnön i Västerås så såg jag en liten helt magisk gammal brygga där Marika fick agera modell. Marika har alltid varit intresserad av foto men inte riktigt underhållit den hobbyn i vuxen ålder, men nu har hon köpt en kamera som hon och hennes dotter Fanny använder och jag ska försöka lära dem grunderna :-).

Vi vandrade vidare runt udden och hamnade vid Björnöns camping där ett gäng höll på med kitesurfing så vi stannade och tittade på en stund innan vi gick vidare. Campingen och stranden var jättemysig så hit skulle jag kunna tänka mig att åka med husvagnen över en helg. Det är trots allt bara 20 minuter hemifrån :-)

Den svenska sommaren är magisk

När vi började komma tillbaka mot parkeringen så kände jag verkligen hur den svenska sommaren sänkte sig över mig, med lupiner som vajade i vinden, söta små grindar till sommarstugorna, båtarna som guppade vid strandkanten och.. ja, precis så här vill jag att det ska kännas när det är sommar. Jag som precis kommit hem från utlandet känner att vår svenska natur är helt magisk, och att gå i skogen är nog trots allt det bästa som finns faktiskt.

Hungrig som en varg

Efter att ha vandrat färdigt gick vi tillbaka till bilen, tog av oss våra svettiga kläder och bytte om, och sen hamnade vi på Kajens café vid hamnen i Västerås. Där åt Marika en superfräsch halloumisallad och jag åt halloumipizza och jag måste erkänna att ända sen jag var i Sirmione i Italien och åt äkta napoletansk pizza så har jag inte riktigt hittat någon som matchar den smaken, men den här… DEN gjorde det. Så jädra jädra god!!

Dags att ladda om för långlördag

När kvällen led mot sitt slut var det dags att åka hem och ladda om för idag, för idag gifter sig min kollega Jessica och jag och Marika ska vara med som fotografer hela dagen, från frissa till fest :-). Så just nu putsar jag på gluggarna, laddar batterier, tömmer minneskort och.. försöker bota min taggtrådsliknande hals som jag vaknade med i natt. Tur att jag gömmer mig bakom kameran och kan knapra halstabletter hela dagen.

Jag hoppas att just DU får en toppenlördag!! Pussåkram