Några boktips för julhelgerna
Innehåller reklamlänk till Adlibris

Go’morgon, go’morgon!

Vad gör ni där ute i stugorna? Jag sitter här och just nu studerar min senaste akvarellmålning. Den blev långt ifrån perfekt, men vissa delar av bilden är jag mycket nöjd med så kanske finns det en liten konstnärsådra längst in i fingertopparna :-). Jag fick dessutom tips på en mycket bra pensel-serie som absolut inte kostade skjortan men som gjorde stor skillnad på tekniken. Nu får alla andra penslar jag samlat på mig stå som prydnad i en fin burk på skrivbordet istället.

Förutom det så står det lite bokläsning på agendan. Det är total avkoppling, att bara sätta mobilen på ljudlöst, vända den upp och ner så jag inte ser när det lyser upp.. och sen förlora sig i böckernas värld. Tänker du att du behöver eller vill koppla av och läsa lite i jul eller letar du en bra julklapp så kommer här några tips:

Om du gillar deckare så har Jo Nesbö släppt en ny bok som heter Kungariket och så här beskriver Adlibris handlingen:

Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv uppe i bergen. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder till barndomstrakterna med en ny fru och högtflygande planer. Carl är en entreprenör och vill bygga ett stort hotell för att återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda. Roy har alltid skyddat Carl, men kanske har lillebror gått för långt för att Roy ska kunna hjälpa honom denna gång. Ska han ta vara på sin broder?

Jo Nesbøs nya fristående thriller är precis som älskade Sonen ett ödesmättat familjedrama med arketypiska drag, med en mångbottnad och gastkramande intrig som kan mäta sig med de bästa böckerna om Harry Hole.

Källa: Adlibris

Om du, som jag jag, inte alls gillar deckare så har ju nu Lucinda Riley’s senaste böcker om de sju systrarna släppts. De är tunga, tjocka och exakt som jag vill att en bok ska vara. Solsystern (Electras bok) och Månsystern (Tiggys bok) finns att köpa som enskilda böcker eller som ett paket med båda böckerna tillsammans för 158 kr.

Månsystern beskrivs så här:

Tiggy D’Aplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifika grottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucia år 1912 som med tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många bitar på plats.

Solsystern beskrivs så här:

På ytan verkar Electra D’Aplièse ha allt: hon är vacker, rik och berömd. Men adoptivfaderns plötsliga död har rubbat hennes redan sköra sinnestillstånd och hon dövar smärtan med alkohol och droger. Så får hon ett brev från en främmande kvinna som hävdar att hon är hennes mormor. Sökandet efter hennes egen familjehistoria leder Electra till Afrika. 1939 anländer Cecily Huntley-Morgantill Kenya efter att ha fått sitt hjärta krossat i New York. Här möter hon Bill Forsythe, en ungkarl och boskapsfarmare med nära förbindelser med den stolta massajstammen. Men ödet gör att deras vägar skiljs åt.

Nu hoppas jag att ni hittat några bra jultips, och om ingen av mina tips passar just din lässmak så har Adlibris massor med andra böcker att välja på :)