Mysigaste adventsfrukosten med barn och barnbarn

Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera och Åhlens

Att få starta en tradition att äta frukost tillsammans på första advent tycker jag är en utmärkt grej. Så det gjorde vi. Igår morse var Denise, Adam, Thomas, Nathalie och lilla William på plats och är man en snart två-årig liten kille så får man börja med lite russin medan det dukas fram frukost på bordet. Huuuur söt med jultröja dagen till ära?!

Min pappa har också som tradition att göra en varsin julskinka till oss barn och barnbarn, och i år hade vi sån tur att vi fick en “försmaks-skinka” som han kallade det.. en lite mindre adventsskinka som räckte precis lagom till frukosten. MUUUUMS, det finns ingen julskinka som smakar som pappas.

När allt var dukat så fick vi äntligen tända det första ljuset. Nu.. nu är det advent och julen är på intågande på riktigt. Underbara julmånad!! Ljusstaken som Ernst designat fick för dagen vara helt avskalad från julpynt, men jag ska dekorera den med lite natur i veckan.

Adam tyckte inte att vi skulle ta fram finkopparna när William var i farten, men det är väl precis vid såna här tillfällen som de ska användas. Går en sönder så finns det nya att köpa :-). Och har man ingen brödkorg så passar en ugnsform perfekt att lägga lussebullarna i!.

När det är advent måste man få en liten present. Om sanningen ska fram så har William redan valt ut den här hinken med träklossar i affären, men han såg minst lika lycklig ut ändå när han fick ta fram den och sätta sig i soffan med pappa och leka efter att ha sovit en stund i vagnen.

Det var en riktigt mysig frukost och jag är så oändligt glad att våra barn trivs ihop och att de trivs att hänga med oss “gamlingar” :-). Vad är viktigare än familjen?!

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    9 december, 2020

    Vad mysigt att ha en sån guldklimp i sitt liv! Kan tro att det känns speciellt att vara mormor.

    Kram Lena

LEAVE A COMMENT