Midsommarfirande i lugn och ro

Inlägget innehåller reklamlänkar till Lindex

Ut från stan, till Grindtorp vi far

Vår midsommarafton spenderades i Grindtorp, liksom både 2015, 2016 och 2018, med familj och vänner. Jag tror att vi var där 2017 också men minnet sviker :). Nu har det kommit upp en fin välkommenskylt vid den lilla fina vägen.

På den stora altanen dukades det upp vackra sommarblommor och det känns så svenskt och fint, och med utsikten över åkrarna så känns det perfekt.

Välkommen till bords

Innan lunchen var framdukad så hängde några i trädgården och småpratade, Adam låg i hängmattan och lilla William vandrade från famn till famn och höll sig i skuggan. Här i morfars trygga famn, morfar som på söndag åker till Oslo och jobbar i hela två veckor den här gången och passade på att gosa så mycket som möjligt.

Traditionsenlig sill-lunch med olika sorters sillar, gräddfil och Denises egenodlade gräslök var verkligen mumsigt. Efter lunchen blev det kaffe och en supersmarrig toscakaka i solskenet.

Anders har byggt en identisk liten modell av stugan och placerat den uppe i skogsbrynet. Jag satt och studerade den lilla stugan halva kvällen och bara väntade på att få se tomtarna komma ut, men dom firade väl midsommar någon annanstans. Så himla himla fin liten stuga!!

När man vill vara för sig själv en stund

Att sitta på utedass är väl kanske inget som någon gör längre än nödvändigt, men Anni har fixat så himla mysigt på deras dass, med spetsgardiner och andra små attiraljer som gör att man kastas rakt bakåt och in i någon sån där svensk mytisk feeling. Svårt att förklara men det känns så äkta och svenskt på något vis. Likasom att gå barfota i högt gräs, lyssna på flugorna som surrar, plocka smultron på strå och sånt där ni vet.

Är klockan redan halv sju?

När vi insåg att klockan hade flugit fram så var det dags att återigen borsta färskpotatis, göra i ordning sallad med återigen Denises egenodlade salladsblad och en massa annat gott. Micke och jag hade små laxpaket som jag fixade med bitar av en hel laxsida, lite grädde, smör, citronklyftor, purjolök och kryddor. Alltså.. såå jäkla gott rent ut sagt :). Till middagen drack jag ett av mina favorit-bubbel, det alkoholfria Rickard Juhlin. Så gott!

Efter middagen däckade jag ganska väntat, en s.k dumping efter min Gastric Bypass. Jag åt inte för mycket för det kan jag inte, men mixen av smör och grädde blir sisådär.. men det fick det vara värt för en gångs skull.

Att hänga på den mysiga altanen är verkligen helt underbart. Det spelades spel, pratades om ditt och datt och jag bad Micke att ta ett par bilder på min fina klänning från Lindex i skogsbrynet. Vi satt och njöt länge och väl innan kvällen kröp inpå oss.

Tack för en fantastisk dag

När solen gick ner bakom träden så var det lilla William som satte stopp för kvällen. Han är så enormt lugn och snäll och skriker aldrig, och det gjorde han inte nu heller, men vi såg att han var övertrött och höll sig vaken trots att ögonen föll tungt och Denise ville att han skulle få åka hem och sova i sin säng. Det var precis lagom tid att åka hemåt i sommarnatten och vi var alla överens om att det hade varit en supermysig dag. Precis så där lugn och skön som jag ville ha det.

Stort TACK till alla inblandade för det fina midsommarfirandet.