Middagstips: Falukorvsgratäng.

150105_hus30_middagstips_korvgratang_UH00887

 

150105_hus30_middagstips_korvgratang_UH00888

 

150105_hus30_middagstips_korvgratang_UH00892

 

150105_hus30_middagstips_korvgratang_UH00894

 

150105_hus30_middagstips_korvgratang_UH00895

Recept för 4-6 personer

Ingredienser:
800 g. falukorv med hög kötthalt
500 g. pasta ( gärna stora bitar )
2 st. röda paprikor
1 st. mindre purjolök
2 st. gula lökar
10 st. körsbärstomater
4 dl. matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap
8 skivor mozarellaost
2 dl. riven ost
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
Koka pastan nästan helt färdig

Skär falukorv, paprika, lök i bitar

Skär purjolöken i tunna skivor

Skär körsbärstomaterna i skivor

Fräs falukorv, paprika, lök och purjolök i en gryta tills de är mjuka och korven fått stekyta

Häll i dijonsenap, matlagningsgrädde och krydda efter behov.
Låt allt koka ihop till en röra

Smörj en stor ugnsfast form med lite smör

Häll ner den kokta pastan i botten av formen

Häll över korvröran

Strö över de skivade körsbärstomaterna

Lägg över den skivade mozzarellaosten och toppa med riven ost

Grädda i 200 grader tills osten blivit gyllenbrun.

Klar att serveras med valfritt tillbehör :)