Många tunga kilo av gratis lyx

Ikväll var det dags att tvätta husvagnen för helgens utflykt, men jag började kvällen med att gå till mina föräldrars grannar och vänner Katta och Larsa för att plocka mer äpplen. Det tackar jag absolut inte nej till!!

När jag fick låna en hög stege så kunde jag klättra nästan ända upp i toppen på äppelträden, och fångade godingar både att äta och att plåta. Helt underbara motiv!!

Jag tömde så många Åkerö och Aroma som jag bara kunde, och åt mig sjukt mätt på äpplen innan jag och pappa tog tag i husvagnen.

Nu har vi massvis med äpplen i förrådet, och jag har köpt en mandolin så nu ska jag testa att göra nya äppelringar som är lite tunnare vilket jag tror blir bra. Jag ska även försöka hitta ett bra recept på äppelchutney med sötningsmedel för att hålla nere sockerhalten så mycket som möjligt.

Aroma och Åkerö är vinterfrukter vilket gör dem hårda, sötsyrliga med ett riktigt krispigt fruktkött. Helt suveränt goda!! Det är många tunga kilo helt gratis lyx jag har fått bära hem till oss.

På fredag är det äpplets dag och nu ska jag försöka komma på något riktigt smarrigt att göra till på fredag, för äpplets dag måste vi ju bara fira!

Nu är det dags att hoppa i säng.. dagen började i gryningen pga att vi hade frukostseminarium i Stockholm i morse. Det blev väldigt lyckat och jag och kollegan Jessica var riktigt lättade över att all teknik fungerade och att alla deltagare kunde koppla upp sig digitalt och de som kom fysiskt hittade rätt och fick god frukost. Pust, allt lyckades.. och sen var det äppelplockning och tvätt av husvagn, så nu är jag rejält trött.