Månadens gröna – rabarber

160514_hus30_fotograf_ulrica_hallen_rabarbersmoothie_rabarber_manadens_grona_vegetarisk_fotoutmaning-7178

För en tid sedan så kom jag i kontakt med en kul utmaning – Månadens gröna.
Så här skriver grundarna själva om utmaningen:

Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning.  Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank!

Såhär går det till: 

1. Den 5:e varje månad presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som den har skapat kring råvaran.

2. Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna.

3. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e. Om du inte har en blogg går det bra att mejla värden.

4. Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

Häng gärna med du också. Tänk så många nya sköna recept vi kan få tillsammans! Jag ska verkligen försöka hänga med på varje utmaning.

160514_hus30_fotograf_ulrica_hallen_rabarbersmoothie_rabarber_manadens_grona_vegetarisk_fotoutmaning-7177

Maj månad, den första i den nystartade utmaningen, är det dags för rabarber och det är Annie på Vegokäk som startat igång detta. Mitt bidrag blev en frukostsmoothie.

160514_hus30_fotograf_ulrica_hallen_rabarbersmoothie_rabarber_manadens_grona_vegetarisk_fotoutmaning-7172

160514_hus30_fotograf_ulrica_hallen_rabarbersmoothie_rabarber_manadens_grona_vegetarisk_fotoutmaning-7173

Recept för 1 person:
1,5 dl turkisk youghurt eller naturell youghurt
2 stjälkar rabarber
1 grönt äppe
1 tsk agavesirap
1 tsk kanel
1,5 tsk riven kokos

Gör så här:
Skala rabarbern och skölj den.
Skär rabarberstjälkarna i små bitar.
Mixa hälften av rabarber med youghurt i mixer.
Riv äpple med rivhjärn eller potatisskalare.
Stek äppelrivet, rabarbern och kanel i en panna.
Låt svalna lite grann.
Häll upp smoothien i ett glas.
Lägg på det du stekt ovanpå smoothien.
Sprinkla över kokos.

Njut :-)

RELATED POSTS

4 Comments

  1. Svara

    lovisa

    14 maj, 2016

    ser riktigt gott ut! himla fina foton dessutom.

  2. Svara

    Lena - gott för själen

    14 maj, 2016

    Jäklarns vilka bilder! Såg en bild på FB och IG och var tvungen att gå in och kolla blogginlägget på datorn. Du är så grymt duktig på det där!

    Kram Lena

  3. Svara

    Ulrica – Krii's Kitchen

    14 maj, 2016

    Både låter och ser väldigt gott ut. Kul att du är med och gillar Månadens Gröna. :)

    /Ulrica

  4. Svara

    Annie - lättlagat vegokäk

    18 maj, 2016

    Åh jag är så spänd på att testa detta recept!

LEAVE A COMMENT