Kan det bli bättre än så här?

På lördagen i Lofsdalen hade vi hyrt några skotrar och rymde upp på kalfjället, så långt ifrån vardag, coronavirus, klädångest och andra orosmoln som man kan komma.

Thomas har egen skoter men vi andra hyrde skotrarna hos Lofsdalens skoteruthyrning och där får man även låna skoteroverall, stövlar, hjälmar och liknande.. så efter att ha provat hjälmar och kläder så packade vi på ved, matsäck och sen for vi iväg. Skoterlederna var jättefina och vårt första lilla stopp var uppe vid våffelstugan där vi beundrade utsikten!

Williams första skotertur.. han var så himla söt i sin hjälm, och han somnade oavbrutet i den lilla släden som han och Denise satt i. Sååå söt, vår lilla prins!

Efter en stund hamnade vi vid Dammkojan och då passade jag på att fota Thomas när han lekte med skotern i skogen. De första hoppen gick riktigt bra, men på ett av hoppen kom han åt bromsen direkt efter hoppet och skotern slog tvärnit och Thomas flög som en vante över styret och rakt ner i backen. När jag såg att han var OK så skrattade jag hejdlöst för jisses, det såg så roligt ut.

När vi hade fikat klart så packade vi ihop oss igen och åkte upp på kalfjället där det var lite kyligare och blåsigare men lika soligt och vackert.

Att åka på “baksidan” av fjället Sömlingshågna och hamna vid Hågntjärnsstugan är en stor favorit, speciellt när vädret är så fint så man ser nästan ända bort till Norge. Dock var det så fullt med folk i de små grillstugorna så vi stannade bara en kort stund innan vi åkte tillbaka samma väg till Dammkojan som ligger lite mer avsides och med mer lä, så där passade det bra att göra lunch.

Vi grillade korv, mackor och hade det allmänt supermysigt i solen.

När det var dags att åka hemåt igen så tog vi det lugnt över fjällvärlden och njöt av utsikten, solen och den friska luften innan vi lämnade ifrån oss skotrarna. Vi vill alla komma tillbaka nästa år igen och då hyra skotrar lite längre så vi kan ta olika utflykter.


Tack för att ni följde med på vår lilla skoterdag i fjällen!

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    20 mars, 2020

    Så underbart härligt det ser ut! Fjällsemester när det är som bäst!

    Kram Lena

LEAVE A COMMENT