Jag blir helt vimsig – och nytt ledord för 2021 har jag satt för mig själv

Godmorgon mån.. eller nej, vänta.. torsdag är det ju :-). Jag blir helt dagvill när man jobbar några dagar, ledig mitt i veckan och sen börjar om igen. Fast lite skönt är det också när det är torsdag men känns som måndag!

I natt hade vi ruskigt kallt inne. Även om jag eldade i kaminen hela kvällen så var det inte mer än 16 grader på nedervåningen och kanske 14-15 i sovrummet, och även om det är skönt att sova när det är svalt så var det lite fööör svalt, så jag sov med pyjamas OCH strumpor.. jag som helst inte vill ha nåt alls på mig när jag sover.. knappt täcke heller :-). Och i morse var det ruskigt mörkt ute.. det kändes nästan mörkare än vanligt, men jag kan mycket väl ha fel. Det var ändå mysigt att tända ljus och ta en stor kopp varmt te innan jag susade iväg till jobbet.

Jag har ju skrivit lite innan om vad jag vill göra mer av under 2021, och något jag tänker krydda det med är ett nytt ledord som i år får bli GLÄDJE. Nu har jag försökt skapa balans, energi och harmoni i några år så nu försöker jag mig på att bara finna glädje i varje dag som kommer.

Jag tycker nämligen, och snälla missförstå mig inte nu, att det är lite för mycket elakheter och trista saker som basuneras ut överallt. Att pandemi, valet i USA, myndighetspersoner som föregår med “o-gott” exempel är saker som inte gör vår vardag speciellt positiv. Det kryddas sedan av privatpersoner som gärna vill tala om för andra privatpersoner att det bara finns ett rätt svar på vaccinationsfrågan (med noll respekt för andra åsikter och beslut), man är inte vatten värd om man råkar åka till affären eller restaurangen (oavsett vilka försiktighetsåtgärder man tagit) och det strösslas friskt med inlägg i sociala medier om personal som vill ställa sig och skrika på att människor handlar i affärer, reser till annan ort osv.

Jag vet att jag behöver, för att inte missförstås, förklara att jag självklart inte tycker att man ska göra totalt onödiga besök eller resor, och jag följer restriktioner, använder munskydd i butiker, håller stort avstånd osv.. men det jag tycker är lite tröttsamt är alla inlägg där personer idiotförklarar och kastar elakheter på andra personer. Jag har förstått att såna inlägg agerar som skrämseltaktik och kan göra att någon mer person tänker till och agerar mer korrekt, men jag önskar ändå att få lite mer positiva vibbar i medier. Nog måste det väl vara lite bra att gynna sina lokala butiker eller entreprenörer så inte vårt samhälle faller ihop och ännu fler blir arbetslösa och går i konkurs? Och kan vi inte bara respektera att inte hela svenska folket vill vaccinera sig – utan att de måste försvara sig och argumentera sig trötta för att de bara inte vill? Kanske kan vi även basunera ut att om du nu känner att ett besök på klädbutiken behövs, så använd munskydd, stanna hemma om du känner dig hängig och håll avstånd till andra kunder och personal i butiken. Det låter lite mer ödmjukt och respektfullt och följer ändå restriktionerna som satts upp.

Jag vill, precis som många andra, att vi ska agera försiktigt och eftertänksamt, och jag hoppas att vi bara inte räds för att visa glädje och positivitet samtidigt som vi är rädda. Jag väljer att 2021 blir det år jag har i åtanke att det går åt mycket mer energi åt att vara arg än att vara glad. Vill ni hjälpa mig så blir jag ännu gladare ♥️