Idag firar vi bomullsbröllopsdag

Godmorgon måndag! Idag firar jag och min älskade man vår första bröllopsdag, bomullsbröllop alltså. Han är som vanligt i Norge och jag på väg till jobbet, så det blir inget romantiskt firande idag, men jag tänkte ta med er på en bildkavalkad ifrån vår stora dag. Jag har nog faktiskt inte visat dessa bilder någonstans tidigare så det ska bli riktigt kul att visa upp dem ♥️

Hela vår dag genomsyrades av en jädrans massa gapskratt och skämtsamheter – precis som det brukar vara i vår halvnormala vardag ☺️. Helt ärligt så var det ganska svårt ibland när vi skulle vara bara romantiska och titta på varandra och vi föll ofta ihop i gapskratt istället.

Vi har ju liksom varit tillsammans sen jag var 15 år och Micke var 19 år, och väntade i 32 år innan vi gifte oss, och visst är det alltid mysigt och fint att titta varandra i ögonen men det gör vi liksom helt naturligt även vardagligt, och det här blev lite svårare när det skulle se fint ut på bild också.

Mitt önskemål på frisyr var en halvslarvig uppsättning med lite små lockar bak och en tvinnad fiskbensfläta och jag blev jättenöjd verkligen. Stort TACK till bästa Anna på Fannafriseringen för den naturliga uppsättningen. Något annat mer stramt och stylat hade inte passat på mig.

Ibland så lyckades vi alldeles utmärkt att få till underbara bilder där vi inte flamsat runt totalt :-)

Vet inte riktigt hur jag ska förklara kärleken till den här mannen, gubbstrutten, älsklingen!! I mina ögon är han förstås den snyggaste hunk som finns *busvisslar*

Hihi.. catch me if you can :-).

Vår vigselceremoni ägde rum i Drömparken, i en av de små idéträdgårdarna som årets trädgårdsmästarstudenter anlägger och inreder varje sommar. Det är nya idéer varje år och den här lilla parken med paviljong gillade vi massor. Vi hade bestämt att vi inte ville gifta oss i kyrkan då vi båda är mer naturmänniskor plus att vi båda landade i att det blir lite “för” högtidligt i en kyrka. Det här passade oss utmärkt.

Vår präst var verkligen en lyckträff. Han var en redig skåning, hade värsta reggae-influerade bandet till sin gitarr och en bra bit in i den korta ceremonin så frös han om fingrarna och bandet till gitarren ramlade av så då sa han att “vi skiter i gitarren och sjunger tillsammans ändå”. Helt underbar man!!

Kärlek ♥️

Det allra viktigaste för oss båda den här dagen var förstås att få dela det med våran närmaste familj och närmaste vänner. Egentligen ville ju bjuda alla våra vänner och bekanta men till slut blev det en väldigt liten krets som var på plats.

Något som också var viktigt för mig var att bröllopsklänningen speglade min personlighet. Inte för flådig utan bekväm och ja, liksom jag på något vis. När jag av en slump såg en reklambild på bröllopskollektionen ifrån Odd Molly så var saken klar. Jag åkte och provade den klänningen jag fastnade för och den satt precis som jag ville, och modellen var exakt vad jag letat efter. Virkad spets med ett litet släp. Enkel men oerhört vacker.

Mina skor är ett par sandaletter som jag haft i många år nu, som kommer ifrån Clarks.

Min älskade dotter gjorde mig så vacker. Sminkningen gick verkligen i dova färger och speglade mig. Inte för mycket makeup men sköna och milda färger som plockade fram mina gröna ögon ännu mer. Stort TACK, jag kände mig verkligen snygg på riktigt :-)

Ja, som ni ser.. det var inte alltför seriöst den här dagen inte :-)

Den sista porträttbilden som bästa fotografkollegan Rebecka tog var den här där jag fick gå ut på åkern i solnedgången. Här ser man klänningen allra bäst.

Som jag skrev tidigare så var vår familj och våra vänner det viktigaste den här dagen och det var så himla mysigt att få dela det här med dem.

Dukningen var precis som jag ville, lite slarvigt ihopslängd men såklart med planering bakom :-). Grenar, massor med ljus, blad och blommor i små små vaser som vi fick låna av Interflora i Enköping. Stort TACK för det! Vi hade gjort små godispaket till varje person så ingen skulle sitta hungrig. Men jag lovar.. det var ingen som var hungrig efter den kvällen.

Den otroligt vackra buketten har väninnan Anni skapat, med önskemål om att buketten skulle vara starkt influerad av naturen och väldigt spretig och väldigt “icke-perfekt”. Såååå vacker!!

All fantastiskt god mat hade vännen Marika fixat ihop med dottern Fanny, som också var servitris och bartender för kvällen :-). Stort TACK för allt ni fixade!! Det fanns lax, kyckling, kött, kallskuren italienskinfluerad buffé och till det hade mammas granne Katarina bakat de godaste glutenfria bröd jag har ätit. Stort stort TACK för dem!

Tårtan hade jag beställt ifrån min vän Linda, men då önskemålet var att tårtan skulle vara både gluten- och laktosfri så vispade hon över uppdraget till sin syster Nina, som för övrigt är med i Hela Sverige bakar 2020 så henne kan ni följa på TV just nu.

Tårtan ville jag ha vintageinspirerad, enkel och med stora influenser av naturen. Inuti är det en chokladbotten med hallon- och blåbärsmousse med chokladganache och sen är den glaserad med matt citronfrosting. Den var supersmarrig!!!

Min älskade man.. jag älskar dig mer än nånsin och jag vet faktiskt att det är ömsesidigt. Många år har gått och vi har tagit oss igenom många ups- and downs på vägen, men som det står i våra ringar.. “För alltid”. Det är det som definierar oss båda. Vi är för alltid. Vår älskade familj blir bara större och större och jag älskar allt som kommer med det som vi skapat tillsammans. Jag älskar oss.

Nu längtar jag massor till helgen då vi äntligen får tillbringa helgen tillsammans i vår andra paradis, husvagnen i Säfsen. Då ska vi äntligen skåla ordentligt för vår bröllopsdag igen.

Och återigen.. det allra största av TACK till alla som bidrog till vår stora dag 2019-10-05 och ett extra stort TACK till alla nära och kära som fixade så fint för oss.