Att checka in på Hotel Stelor på Gotland

Att sätta sig tillrätta på flygplanet helt ensam, titta sig lite osäkert omkring och en okänd stämma säger “Men, är det Ulrica?” och slår sig ner och tar fram sin mjuka stickning ur handväskan och presenterar sig som Matilda, då kände jag direkt att den här helgen kommer att bli något extra. Att Matilda också brinner för fotografi gjorde inte saken sämre och vi pratade foto, avtal, teknik men också relationen till våra barn, köksrenovering och våra förväntningar på helgen.

Vi hade nästan en hel timme tillgodo i Visby innan vi skulle bli upphämtade, så tillsammans med Therese och Agnes landade vi på närmaste café och drack te och pratade om våra yrken, varför var vi just här nu och då och mycket annat. Tre tjejer som fastnade direkt. En härlig stund!

Vi blev upphämtade av hotellets ägare My, som på den halvtimmeslånga bilresan, berättade sin historia om hur hon hamnat på Hotel Stelor, kärleken till sin man, barnen, hästarna och Gotland. Så närvarande, så avslappnad och så störtskön rent ut sagt :-). Väl framme fick vi veta vem vi skulle dela rum med, jag fick äran att dela rum med den glada och härliga norska tösen Elisabeth, och kunde direkt checka in i vårt vackra rum. Då vi var de första officiella gästerna på Stelor efter att My och Linus tagit över hotellet så var vi de enda på plats och vi valde att inte ens låsa vårt rum som låg högst upp i det vita stenhuset. Det är inte så vanligt på hotell. Eller hur!

Lunch var vi redo att hugga in på, och då all mat hela helgen var vegetarisk så började vi helgen med en riktigt god grön soppa och till det serverades nybakt bröd med avokado och färska örter. MUMS!

I trädgården strosade familjens hästar omkring och det var omöjligt att inte vilja gå in i deras skogshage och klappa på dem.

Efter vårt första riktiga styling och fotograferingspass, som ni ska få se senare, så började kvällen nalkas, solen sänkte sig sakta ner över havet och Linus, hotellets ägare och vår kock för helgen, gjorde som han tydligen alltid gör och grillade. Kvällen till ära var det grillad rotselleri med färska grönsaker till.

Linus Ström var en av finalisterna i Årets kock 2010, har drivit flera krogar i Göteborg och 2016 tog han över restaurangen på Hotel Stelor tillsammans med My, som tidigare drivit Gåsens lada på Gotland. Ni förstår att vi fick riktigt förstaklassig och god mat hela helgen, eller hur :-)

Jag låter ovanstående bilder tala för sig själva.. oslagbart gott!! När det dukade bordet bestod av gamla möbler, tallrikar av olika slag, färg och form, tända ljus, god mat och sedan intogs av glada och hungriga tjejer, kameror, mobiler och många glada skratt.. då var det inte svårt att njuta.

Efter middagen gick några ut i trädgården och testade lite foto, hälsade på hästarna och bara njöt av kvällsljuset. Väldigt trött och nöjd kröp jag ner i den sköna sängen, fylld av nya intryck, lärdomar, bekantskaper och kameran full av härliga bilder. Mer om denna helg inom kort :-)