Hej mitt vinterland som aldrig ger upp

Hej mitt vinterland, nu är jag här
Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen
Hej mitt vinterland, se månen där
Den lyser kyligt kring, på mörka himlapällen

Bjällrans klang nu friden stör
När vi genom skogen kör
Bofink uti granens topp
Förlåt att vi väckte dig opp

Hallå där på torsdagkvällen!

Jisses, vad det har snöat här i Enköping idag. Det har kommit massor, i alla fall i Fjollträsk-mått mätt :-). Jag som längtar efter att få ställa undan vinterkängorna och ta fram sneakers, men se det går inte för då fryser tossingarna ihjäl förstår ni!!

Efter jobbet idag stannade jag bilen lite snabbt och tog två äkta “från bilfönstret”-bilder på de snötyngda träden. Den översta bilden är tagen med min nya Panasonic Lumix GX8 och den nedre är tagen med min pärla, Fujifilm X-T2. Båda kamerorna är riktigt bra och jag tror att de kommer att komplettera varandra riktigt bra. Lumix-kameran blir en filmkamera och Fuji-kameran blir stillbildskamera. Visst är det lite drygt att släpa på två kameror med objektiv till, men det får det vara värt.

Lena.. hör av mig så vi kan boka en dejt så snart som möjligt så du får klämma på kameran också :-). 

Sitter och tittar på nyhetssändningen på TV och blir påmind om att det är Internationella kvinnodagen idag, något som i princip har gått mig förbi, men självklart är syftet viktigt och bra, så länge som det inte går till överdrift och blir en häxjakt. Så tycker jag. Hur känner du? 

Nu surrar mobilen, det är dags att plocka ut det nybakade brödet ur ugnen. Jag har för första gången provat på att baka glutenfritt matbröd då Micke slutat ätit gluten på grund av sin krånglande mage och märker en positiv förändring.. och brödet som finns i butikerna ser inte så lockande ut, så jag tänkte att han kan få lite varmt nybakt bröd när han kommer hem ikväll från jobbet i Norge. Hoppas bara att det smakar gott också!

Ciao tills nästa gång.