Ett snabbt och billigt middagstips

161004_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_xf23mm_korvgryta_recept-2524

Jag är den första att erkänna att matlagning är inte min starka sida, jag är mycket hellre den som dukar bordet, diskar och håller ordning runtomkring.. men att laga själva maten, det slipper jag mer än gärna :-).

Jag gillar recept som går snabbt, har få ingredienser och utan krångligheter.. och den här falukorvsgrytan som Micke svingade ihop passade mig.. nu slapp jag ju laga maten, men jag kunde njuta av den desto mer då!

Falukorvsgryta för 6 personer

Ingredienser:
800 g. falukorv med hög kötthalt
1 st. stor purjolök
5 st. morötter
6 st. stora potatisar
2 dl. gröna bönor
4 dl. blomkålsbuketter
2 st. grönsaksbuljong-tärningar
Salt
Svartpeppar
5 dl. vatten

Gör så här:
Skala potatis och morötter.
Slanta morötterna.
Skär potatisen i stora bitar.
Skiva falukorven och skär i stora bitar.

Häll i buljongtärningar, purjolök, potatis, morötter, korv och blomkål i vattnet.
Koka ca 20 minuter.
Lägg i bönorna och koka 7-8 minuter till.
Krydda efter tycke och smak.

Servera direkt!

4 oktober, 2016
7 oktober, 2016

RELATED POSTS

4 Comments

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    6 oktober, 2016

    Vi kan bilda anti-matlagnings-klubb du och jag :-)

    Kram Lena

    • Svara

      Ulrica

      7 oktober, 2016

      Ja, det kan vi verkligen göra :-)). KRAM

  2. Svara

    AngelicasVärld

    6 oktober, 2016

    Toppen tips ju! Det där ska jag prova – mina tre “små” ÄLSKAR ju falukorv!

    KRAM vännen

    • Svara

      Ulrica

      7 oktober, 2016

      Härligt :). KRAM

LEAVE A COMMENT