Ett kort besök i Gränna för att köpa polkagrisar såklart

Gillar du polkagrisar? Jag kan tycka att någon bit kan vara gott men inga mängder.. de bara fastnar i tänderna :-). Däremot är det kul att titta på när de tillverkas! Häng med på en tur till polkagrisarnas hemstad Gränna, där vi stannade en liten stund på vår resa genom Sverige.

Vårt första stopp på den stora gågatan blev butiken Grännaknäcke, för knäckebröd är något jag verkligen tokgillar!! Att stå och se på bagaren när han bakade biscotti var så himla intressant. Vilket hantverk! Jag tyckte bara lite synd om honom för han såg inte ut att känna sig alltför bekväm med att ha publik på andra sidan fönstret.

En riktigt mysig liten butik med stort utbud och roliga tillbehör. Man kunde köpa både lite inredningsdetaljer, kryddor, fröer, karameller men också färdiga knäckebrödsmixer för att baka själv hemma.

Sen gick vi vidare och tittade i alla små butiker där det rullades polkagrisar av alla olika slag. Den här butiken, Polkapojkarna, gillade jag mest. Den hade mest gammeldags feeling kvar och killarna som jobbade bjöd verkligen på sig själva och gick runt och bjöd på godis hela tiden, skämtade med kunderna och busade med varandra medan de rullade polkagrisarna. Som gjort för oss turister :-)

Efter den här dagen var vi ganska mätta och belåtna på att se saker och om jag citerar en av mina föräldrars bekanta som ska ha sagt efter en resa att nu har jag sett så mycket fint så nu orkar jag inte se mer. Lite så kände vi nog efter promenaden genom Gränna, så vi stannade till längs vattnet där husbilen stod och väntade på oss, tog en fika och sen åkte vi hemåt igen.

Tack för att ni hängde med till Gränna. Jag hoppas ni inte är alltför trötta på mina små snapshots-turer från Sverige, men jag lovar, jag är snart klar för nu är semestern slut och vardagen tar vid. Då ska vi se vad bloggen kommer att innehålla.. om det är något som just DU vill se mer av så säg gärna till, ni blir fler och fler här inne varje dag och det är kul att veta vad du gillar när du tittar in här.

Ha en riktigt härlig fredag den 13:e :-)