En spännande cykeltur i MTB-spår och tips på smidiga friluftskläder
Inlägget innehåller reklamlänkar till Afound och Sandqvist

Igår cyklade vi en tur längs MTB-spåren i Säfsen. En jättemysig och fin runda med jättefin utsikt, men den var inte sådär jättesmidig att cykla på för oss som hade vanliga cyklar. Dom med MTB hade nog en jättekul upplevelse :-)

Vi cyklade Tyfors runt som denna runda på totalt 2,2 mil kallas och när vi kommit halvvägs så stannade vi vid Lisjön och fikade. Där fanns parkering, en vandringsstuga, grillplats och en liten badstrand. Himla fint, och med bergen i bakgrunden var det verkligen en underbar plats att stanna på.

Något jag kan känna när jag är ute och cyklar så här är att jag skulle vara duktigare på att sätta på bra kläder. Nu hade jag i och för sig löpartights men med vanliga kläder och skor blir man lite mer osmidig kan jag känna. Jag tänkte passa på att tipsa om lite smidiga och bra kläder och utrustning att ha när du ska ut på en cykeltur, eller dessa passar faktiskt minst lika bra på promenaden efter jobbet också :-). Craft har väldigt bra kläder tycker jag och på följande länkar kan du köpa dem till väldigt bra priser.

Dessa, dessa och dessa tights har jag provat själv och tycker väldigt mycket om. De sitter bra och jag som är väldigt kurvig är beroende av att de inte rullar ner sig i midjan eller åker ner vid rumpan och dessa gör inte det.

En bra tröja som andas och håller värmen är nästan ett måste. Jag använder allra helst en kortärmad top längst under och denna, denna eller denna tycker jag känns exakt som det jag behöver för att sen fylla på med en tjockare tröja eller jacka. Vill man hellre ha en långärmad top så har jag denna fast i annan färg och den sitter jättebra!

Bra jackor sitter aldrig fel och ska vara lätta att ta med sig. Den här köpte jag förra vintern och har haft både när jag åker skidor och tar promenader och den är superlätt och håller värmen bra! Den här och den här har jag hört mycket bra om så även om jag själv inte provat dem så törs jag rekommendera dem till er. Vill du ha en lite tjockare dunvariant så är den här jättelätt och smidig och går ner i nästan vilken väska eller cykelkorg som helst.

Slå till sist till på en liten, enkel och smidig ryggsäck för att ha på ryggen med det viktigaste i. Sen är du redo att ta en tur på cykeln. Det enda jag inte tipsar om idag är skor för det är så galet individuellt.. jag som alltid har ont i mina tår är så känslig för skor så jag vågar inte tipsa andra om just träningsskor :-)

Jag hoppas att ni hittade något användbart bland mina tips och att ni snart är ute och rullar på två hjul i vår vackra natur. Om ni inte redan besökt Säfsen så rekommenderar jag det varmt. Det finns både stugor och lägenheter att hyra för några dagar eller längre tid. Det finns gott om sjöar att cykla, vandra eller fiska vid, bra leder i skog och längs sjöar och vill man inte laga mat i skogen så finns det en jättefin restaurang.

Nu har det redan blivit söndag, hur det nu gick till, och snart blir jag helt ensam kvar här hemma. Thomas har ju bott hos oss när hans Nathalie varit på Gotland hos hennes pappa med familj och hälsat på, och Micke har varit sjukskriven för sitt knä den här veckan, men idag åker dom båda mot jobb och vardag igen. Jag har en veckas semester kvar och jag ska försöka måla så mycket av huset som möjligt innan hösten tar vid :-)