En snabb, enkel och jättegod middag

Lördag kväll.. här sitter vi just nu utspridda på flera håll i huset, alla är sopslut efter att ha röjt massor och eldat ris och sly hela dagen. Nu är vi i alla fall på sluttampen av att ha röjt bort alla träd som ska tas ner. Nu är det mest ris och sly kvar och sen kan våran tomt få börja på nytt nästa vår och skjuta upp nya fräscha träd, och jag hoppas vi får ännu mer blåsippor och vitsippor nästa år när vi röjt undan så mycket som tar näring ifrån dem.

En mindre kul sak var att jag halkade i slänten och slog i smalbenet i en liten stubbe som stack upp under mossan. Jag bet ihop hårt för att inte säga hur jäkla ont det gjorde, och jag haltade vidare men kände att det gjorde ont som sjutton. Efter en stund ska jag vända på en trädstam som skulle läggas på plats, och så får jag inte runt den helt så den slår tillbaka, rakt på samma punkt som jag tidigare gjort illa. Då brast det totalt för det gjorde sååå ont. När jag kom in och tog av byxorna för att titta så säger Nathalié att det ser ut som att jag har en extra vad utanpå smalbenet, så stor svullnad var det. I skrivande stund börjar svullnaden lägga sig lite men det bultar och stramar och det gör ont när jag går, så en riktig bläcka åkte jag på.

Men innan vi slängde oss i varsin soffa och säng så gjorde jag och Nathalié middag, en supersnabb pasta med skinksås. Det var ungefär vad vi orkade :-)

Recept på pasta med skinksås för 6 personer

Ingredienser:
Valfri pasta
800 g. rökt skinka, gärna rimmad eller pancetta som är lite salt
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
3 klyftor vitlök
5 dl. creme fraiche
3 dl. grädde (helst vispgrädde men matlagningsgrädde går bra)
1/2 purjolök

Valfria ingredienser:
2 dl. hackad ananas
2 dl. gröna oliver

Gör så här:
Koka valfri pasta enligt tillverkarens instruktioner. Vi använder ICA’s glutenfria spaghetti då Micke är glutenintolerant, men du kan ta den du gillar bäst själv.
Strimla purjolöken i fina strimlor
Hacka vitlöken i smala skivor
Bryn purjolök och vitlök i lite olivolja eller smör.
Lägg i skinka, creme fraiche och grädde och låt småkoka
Lägg i buljongtärningen

Låt allt koka medan pastan kokar klart, ca 10 minuter.

Servera och njut!

Det blev en tyst och ganska snabb middag för alla var supertrötta efter allt röjande och ville duscha och slänga sig framför en film eller nåt. I skrivande stund sitter jag i soffan och skriver, Micke ligger i badkaret och Thomas och Nathalié ligger i sängen i gästrummet och tittar på Youtube. Jag har slängt upp benet lite högt på en kudde och hoppas att det snart slutar bulta så intensivt.

I morgon är det första advent och då kommer Denise, Adam och prins William hit och äter frukost med oss. Vi försöker Corona-umgås så bra vi bara kan, jag lovar :-)

Men nu.. nu ska jag njuta av julmust och mandariner.. och titta på en julfilm innan jag slocknar.
Kram på er

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    7 december, 2020

    Men aj! Det där lät inte skönt! Hoppad det nu blivit bättre.

    Kram Lena

LEAVE A COMMENT