En riktigt otäck cykeltur och äkta havsbad vid Baskemölla hamn

När det var dags att åka vidare genom Österlen så stod vi på en fin ställplats vid Österlens golfklubb på Djupadal – ett stenkast ifrån familjen Mandelmann (ni kanske kände igen namnet Djupadal). Där hade pappa fått ett tips om att man kunde cykla längs strandkanten fram till Baskemölla hamn och det lät ju jättemysigt så vi hoppade på cyklarna och började cykla.

I början var det en liten fin skogsväg med havet som utsikt och det var jättemysigt att cykla där. Sen blev vägen lite smalare och efter en stund var det ingen väg längre utan en liten smal stig med i princip bara sand vilket gjorde att det var jättesvårt att cykla och jag tyckte det var riktigt otäckt. Det var alldeles för smalt och svårcyklat för mig. Här hade man behövt en MTB, lite mer kurage och en dos av tuffhet för att cykla :-).

Precis på slutet av stigen cyklade jag ner i en grop med djup sand och där tog det tvärstopp och cykeln vickade åt sidan och jag klarade mig från att ramla men klev rakt in i ett snår av brännässlor. Då brände tårarna starkt bakom ögonlocken och jag cyklade inte en meter till. Jag gick resten av vägen och var inte det minsta glad, men på kvällen kunde vi alla skratta åt hur arg och ledsen jag hade varit.

Väl framme vid Baskemölla hamn var det rejält varmt och vi hade som tur var tagit med oss badkläder så vi badade en bra stund och hoppade i de höga vågorna. Ser ni hur vackert det var där vid kustremsan.. jag tror att jag hade kunnat lura vem som helst och sagt att vi varit i Thailand eller nåt :-)

Vi cyklade sen tillbaka, på landsvägen ska tilläggas, till husbilen, duschade och bytte om och gick till golfklubben för att äta en sen lunch. Jag åt en varmrökt lax med potatismos och herrejisses så gott det var. Högsta betyg verkligen!!

Mätta, nöjda och trötta efter förmiddagens äventyr så lade vi oss på gräsmattan under äppelträden vid husbilen och jag somnade som en stock och sov länge och väl innan vi sen var lite mer sugna på en cykeltur så då for vi iväg ända ner till Kivik och tittade på Kiviks marknad. Det blev en total av 5,3 mil på cykel den dagen så rumpan var lite mör på kvällskvisten :-)

Nu är det fredag och andra äventyr väntar.