En lugn och stämningsfull jul
Inlägget innehåller reklamlänk till Cervera, Ideal of Sweden och Kappahl

Godmorgon juldagen!

Jag ska allt erkänna att kameran och mobilen vilade extremt mycket igår. Vi tog ingen godjul-bild tillsammans, alla sociala medier fick vila helt och hållet och även om jag idag saknar att jag lät det vara så, så var det skönt just igår att bara få mysa med familjen.

Jag började dagen med att baka havrekex, både glutenfria och icke-glutenfria så alla kunde äta. Det är allra första gången jag bakar, det var alltid min mormor som gjorde detta och för mig kan jag hoppa över exakt allt på julbordet så länge jag får havrekex :-).. så nu var det dags att göra egna och det gick riktigt bra!

När det var dags för frukost gick vi ut och såg det enormt härliga solljuset och så var det ju faktiskt lite frost på marken så det var ju 100% bättre än de senaste veckornas regn och lera som vi haft. Vilken energikick :-)

Vi åkte hem och samlades hos mina föräldrar och åt tomtegröt och skinkmacka. Efter en stund kom jultomten och hälsade på och lilla William blev så rädd så att han skakade och klamrade sig först fast hos mig och klättrade sen vidare till pappa Adam där han fick mysa tills tomten hade gått vidare.

Efter lunch åkte vi hem till oss och fixade lite inför julmiddagen innan vi alla samlades framför teven och Kalle Anka. William satt tryggt mellan morfar och gammelmorfar och åt mandariner.

Vi alla hjälptes åt att laga mat, duka och fixa.. på det sättet fick alla vila lite och jobba lite. Dagen till ära dukade vi med nya tomteservisen som mamma och jag delade på att köpa som en ny tradition. Charmigt!

Julmaten hade vi också delat på, så alla hade tagit med sig olika rätter och vilket julbord det blev. Den som gick och lade sig hungrig får allt skylla sig själv :)

När middagen var uppäten och diskmaskinen fylld till bredden så öppnade vi lite julklappar. Lilla William fick porslinsset som han kan ha här hemma, då Denise tycker att det är lite oroligt när han använder våra (som hon säger) dyra glas och tallrikar. Nu har han egna set att använda som passar honom jättebra :-)

Jag överraskade Micke med en tjock och härlig morgonrock, en whiskykaraff och glas i kristallglas och han hade köpt en djup wokpanna till muurikkan till oss. Till mig själv hade jag även köpt nytt mobilskal för mitt gamla var trasigt på flera ställen.

Av mina föräldrar fick vi en vedspäntare, en anordning som kan användas för att hugga mindre vedpinnar istället för att hugga med yxa. Supersmart och väldigt tacksamt inslag till oss!!

Vi avslutade kvällen med att äta ris á la malta med fileade apelsinklyftor i (så vill jag ha det) och sen spelade vi julklappsspel och till slut så landade ett paket hos mig med en plåtburk för värmeljus ifrån Solstickan. Superfin!! Jag hade köpt brandfilt från Solstickan till spelet och det är ju en perfekt julklapp, för alla behöver en brandfilt hängande i hemmet!!

Det var en riktigt härlig, lugn och mysig julafton. Nu är juldagen här och vi sov länge, så länge har jag inte sovit på evigheter.. och nu sitter vi alla och gör absolut ingenting. Thomas och Nathalié sov kvar här så Micke och Thomas sitter i varsin fåtölj med filt över sig och slösurfar, jag bloggar innan jag ska plocka fram mina akvarellgrejer och Natta sitter och sorterar alla sina pärlor till diamanttavlorna hon fick i lådor så de är enklare att hitta än när de ligger i sina små prassliga påsar :-).

Idag blir det en LUGN dag, det jobbigaste jag ska göra är nog att hämta in ny ved tror jag :-)