En kylig sommardag i Färnebofjärdens nationalpark

Idag blev det en ny utflykt.. men var är sommarvärmen?!

Vi började med en husvisning i Järlåsa, ett mysigt litet hus i en skogsbacke. Thomas och Nathalie föll för det och har visat att de vill vara med i budgivningen, så nu håller vi tummarna :-). Jag hade ju såklart gärna sett att de bosatte sig runt Enköping – Fjärdhundra men jag förstår att de vill bo lite närmare sina jobb också.

Efter husvisningen åkte vi vidare upp till Färnebofjärdens nationalpark och Östa camping. Där tog vi en promenad på stranden.

Vi satte oss också och fikade.. något snabbt på grund av kylan och blåsten.. men världens godaste smörbullar som jag köpt av tjejerna på Vitaste vitt igår. MUUUUUMS :-)

Vi fortsatte att gå runt udden och tittade på de gigantiska tallarna. Pappa och Thomas såg ut som legogubbar i jämförelse med träden :-)

Naturen här längst Dalälven är så himla fin så det kändes som att vara i en annan värld.

Längst bort vid gapskjulet vid udden låg en stor död tall som Thomas klättrade på och jag satte mig och bara njöt, för just där var det ganska vindstilla.

Det var en mysig utflykt, bara strax över en timme hemifrån. När vi kom hem så var Micke hemma från fiskeresan så nu blir det en mysig lördagkväll tillsammans.

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  25 maj, 2020

  Hade ingen aning om att det fanns en nationalpark där! Det ser fint ut. Tack för tips!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   25 maj, 2020

   Det är verkligen jättefint!! Upplandsleden går förbi där så det finns även gott om vandringsleder av olika slag. Jag tror att du skulle gilla hela den trakten väldigt mycket. Om ni åker dit så ligger även Ingmo källor alldeles i närheten, som jag skrivit om här: https://tekopptillbergstopp.se/vi-besokte-tva-harliga-svenska-parlor/. Och.. det ligger ju alldeles rätt inom våra gränser för resande just nu :-). KRAAM

LEAVE A COMMENT