En kväll i nostalgins tecken

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6248

Mina föräldrars nya husbil :-)

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6227

 

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6233

 

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6234

“Enligt en sägen från Österfärnebo socken i Gästrikland så var det gruvfrun (ett slags andeväsen) i silvergruvan i Nässja, strax söder om Österfärnebo, som talade om för gruvarbetarna att hennes systrar var mycket rikare. Efter att ha letat malm hos systrarna Vira, Lura och Kulla kom man till slut till den rikaste systern, Sala, och hos henne fann man en rik fyndighet”

 

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6240

 

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6245

Alltså, ursäkta mitt hår… jag blir galen på den här höga luftfuktigheten vi har just nu. Jag oljar och jag borstar försiktigt och ändå så bara “swoosh” så är håret stort som hos ett troll :(. Någon som har ett BRA och hållbart tips för frissigt hår?!

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6247

 

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6257

 

160701_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_husbil_semester_sala_silvergruva-6261

Härom kvällen så bad jag min pappa om hjälp med en sak till vårt altanbord, och vi blev då bjudna på middag hos mina föräldrar. Vi började såklart med att provsitta och inspektera deras nya husbil som de precis bytt upp sig till. Superfin!! Och vilken tur för oss eftersom vi ska ha den med till Gotland på semestern :-)..

Efter middagen och inspektionen så ville mamma att vi skulle ta en liten sväng med husbilen så vi susade iväg allesammans och hamnade först i Sala silvergruva där vi gick runt länge och väl och tittade på gamla byggnader, gruvhålor och alla stora lager av bruten sten där jag minns att vi var ofta när jag var liten. Det var ett utflyktsmål för oss. Mamma fixade picknick och så åkte vi tillsammans med mina kusiner dit och sprang uppe på de stora högarna av stenkross och så satt vi och åt picknick. Det blev verkligen en nostalgisk tripp för mig.

Efter att solen börjat gå ner så landade vi vid Måns Ols utanför Sala där vi fikade ända tills regndropparna började falla tungt, då åkte vi hemåt igen. Det blev en riktigt härlig kväll som jag kommer leva på länge.

Jag ÄLSKAR utflykter och att titta på saker, byggnader, naturen.. gör du det?

Spara

Spara