En händelserik lördag minsann

Oj oj, vilken fullspäckad lördag! Det har varit full rulle från morgon till kväll. Dagen började med att jag sovit hela natten i min egna säng.. fast själv har jag inte varit. Sonen har bott hos mig i helgen så då kändes det mycket tryggare. Men än så är det så att om så mycket som ett hårstrå ramlar ner på axeln så hoppar jag högt och pulsen är konstant på max så fort jag är hemma. De här små små mössen tar verkligen kål på min energi.

För er som kanske är nya här inne så bor alltså jag och min man i ett sekelskifteshus på landet. Micke jobbar i Norge så han är borta i lite olika perioder beroende på var han jobbar och just den här veckan är han kvar hela veckan och kommer inte hem förrän nästa torsdag. Så jag är inte singel, bara gräsänka rätt ofta :-)

Sonen och jag åkte med mina föräldrar till Grillby byggnadsvård och köpte det material som saknades för att kunna täta springorna i vårt golv i vardagsrummet och sen åkte vi och köpte en lövblås/lövsug och delade på. Det är en av fördelarna med att bo nära sina föräldrar, då kan man dela på trädgårdsmaskiner. Vi köpte även jättefina höstväxter på Granngården innan vi åkte hem.

När vi kom hem var Denise, Adam och William där och även vännen Marika och deras son Nikolai. Nästan alla ville testa lövblåsen.. och som ni ser på bilderna så har vi inte direkt lite löv i trädgården :-).

Till lunch blev det grillad korv med bröd ute på altanen, och till efterrätt hade Nikolai bakat en äppelpaj med Åkerö-äpplen och jädrar så gott det var!!! Tack och lov att det var lördag :-)

Lilla Wille sprang överallt och ingenstans och busade loss. Han fick på sig stora tofsmössan i höstkylan men njae, vet inte om han gillade det direkt :-). Det var bättre att sitta i morbrors famn och äta grillkorv. Ser ni lilla såret på näsan? Prinsen har stupat på förskolan, med näsan rakt ner i asfalten. Älskade skrutt!!

Dagen fortsatte med besök ifrån Huggar-Olle som ska lämna offert på att ta ner de största och mest döda träden i trädgården. Det är träd som vi inte själva vågar ge oss på. Det är bättre att certifierade yrkesmän får göra det.

Efter det gick vi alla in och Marika och jag började täta springorna i vardagsrummet vilket kommer att bli superfint när det blir klart, men jädrar vad tid det tar. De andra fixade lite med annat och mitt i allt kom min faster och farbror May och Lennart från Strängnäs på besök för att se hur vi bodde. När Anders kom så gick han, jag och Marika upp och tittade i våra sovrumsgarderober och Anders konstaterade att där hade mössen varit i varenda låda och haft det bra. Det låg musbajs på flera ställen och garderoben är inte färdigbyggd så det är hål rakt in i ytterväggen. Där kommer inte jag att sova förrän det är färdigställt, det är en sak som är säker.

På kvällen fick vi supergod kantarellsoppa med knaperstekt bacon, som jag tyvärr glömde att fota, och när sonen fick för sig att spela padel mellan 22-00 så hängde jag med mina föräldrar hem och sov där istället.

Ja vet, tro mig, att det är många som tycker att jag är skitlarvig och att det alltid finns möss i gamla hus. Jag vet att det finns men så länge jag slipper se dem springa över golvet så känner jag mig hyfsat lugn, och jag hade inte den minsta aning om att jag skulle reagera så här som jag gör. Jag hade nog en svag känsla av att jag var lite tuffare än så här, och ingen mer än jag önskar att jag inte kände så här för just nu vill jag inte ens vara i vårt älskade hem. När jag är här hemma (just nu sitter jag uppkrupen på en caféstol vid vår köksö i köket) så är adrenalinpåslaget och pulsen högt över det normala och gråten sitter bakom ögonlocken. Det är lite tufft men jag måste övervinna det här.

Stort TACK till hela vår älskade familj och vänner för att ni var hos mig idag.
Ni är ovärderliga för oss!