En dag i det Dala-svenskaste av svenskt

Inlägget innehåller reklamlänk till Kappahl

Mina föräldrar har två superfina ljusstakar som jag varit lite avundsjuk på, och mamma har sagt att vi kan ta en utflykt upp till Sundborn där dessa ljusstakar är köpta och igår var det den dagen. Min älskling är kvar i Norge den här helgen så honom fick vi klara oss utan på utflyktsdagen.

Som ni som läser här inne kanske vet så är ju min mamma besatt av kaffe så redan efter ca 2,5 mil var det dags för första stoppet för dagen. Strax utanför Sala hittade vi en mysig rastplats med en flytbrygga som vi satt och åt förmiddagsfika på.

Det var redan så här på förmiddagen ruskigt hett så vi hängde mest på bryggan och tittade på de alldeles nykläckta ankungarna, men sen gick vi och satte oss i skuggan för att äta.

Jag hängde i min nya favoritklänning. Såna här luftiga trikåklänningar kan jag såsa omkring i hela somrarna :-). Klä upp med höga klackar och stora smycken, eller snygga till med en jeansjacka och sneakers.. älskar såna klänningar!!

Dagens huvudstopp var inredningsbutiken vid Sundborn, som jag inte lyckats hitta någon nätsida till så jag kan inte länka, men den ligger precis vid stora parkeringen in till Carl Larsson-gården.

Tyvärr så fanns endast en ljusstake kvar, i antikvitt istället för gjutjärnssvarta som mina föräldrar har, men jag fick den i alla fall.. och igår kväll så hittade jag att de finns och köpa på nätet också så då kan jag beställa när jag vill :-).

Vi gick sedan till restaurangen på Carl Larsson-gården men bemötandet var riktigt svalt och personalen orkade knappt berätta vad de hade på den obefintliga menyn, så vi åkte och handlade mat och lagade i husbilen istället, och satte oss vid en rastplats vid Hosjön utanför Falun. Sämre lunchvy kan jag ha :-). Och nu, alla mina kära fjäll-vänner, sätt inte kaffet i vrångstrupen och säg att jag pratar om fjäll när det är en liten fjuttig kulle :-)).. men den här vyn påminner mig lite om Säfsen och jag är nog kanske knasig men så fort jag åker minsta bit uppåt i landet och det börjar synas såna här bergskullar i fjärran så blir jag alldeles varm ända in i själen och lika lycklig som ett barn på julaftons morgon. Jag ÄLSKAR bergskullar och storslagna fjällvyer mer än något annat tror jag. Ja, av naturvyer såklart :-)

På grund av värmen så var vi ganska lamslagna så vi åkte snart hemåt igen. På vägen såg mamma en loppisskylt så vi hamnade hos en familj som hade döpt sin antik och loppisbod till Morfars kammare, det var väl charmigt. Därifrån fick jag med mig en ganska stor sak, men den får ni se när den hamnat på sin rätta plats i trädgården :-)

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Maria - Wikers Liv

  28 juni, 2020

  Åh vilken mysig utflykt tillsammans med föräldrarna!
  Jag är från Dalarna, närmare bestämt Ludvika, alltså samma kommun som Säfsen ligger i ;) Ändå har jag bara besökt Sundborn och Carl Larsson en endaste gång och det var för fem-sex år sen kanske, och det var nästan 20 år sedan vi lämnade Dalarna… ;)
  Tack rara du för dina ord hos mig!
  Jag har väl egentligen inga problem med reklaminlägg och speciellt inte när det bara är då och då om man vill tjäna sig en extra slant. Nej, det är helt okej för mig, men det jag tycker är tråkigt är det att bloggar man haft “kommunikation” med tidigare numera inte tar sig den tiden att besvara eller lämna häslningar, som de gjorde “förr”. Det är mest det jag tycker är tråkigt. Ungefär som du beskriver det.
  Ja, vi får väl “kämpa på” och titta in hos varandra och kommunicera, vi som vill ha det så. Och det verkar finnas ett gäng som vill ha det så :)
  Kram och ha nu en fortsatt fin söndagseftermiddag och kväll!
  /Maria

  • Svara

   Ulrica

   30 juni, 2020

   Jamen du, då bör du åka tillbaka dit tycker jag :-).
   Ja, vi kämpar på tycker jag. Det är vi värda!
   KRAMAR

 2. Svara

  Marie Karlsson

  28 juni, 2020

  Ohh så fina bilder och jag bor i Dalarna så borde verkligen besöka dessa ställen

  • Svara

   Ulrica

   30 juni, 2020

   Ja, det tycker jag verkligen att du måste göra då :-).
   KRAM på dig

 3. Svara

  Tina ME

  29 juni, 2020

  Vilken mysig utflykt! Och vad fin du är i den där randiga klänningen <3 Hoppas att du njuter av det nya hus och av omgivningarna. Det ser ju så mysigt och fint ut. Massor av kramar till dig <3 //Tina

  • Svara

   Ulrica

   30 juni, 2020

   Tack fina du ❤️. Jag njuter verkligen av vårt nya hem, och jag njuter mer och mer för varje dag när vi fått något mer på todo-listan fixat. Innan vi flyttade in var jag övertygad om att vi skulle ha både uterum, carport och orangeri klart innan sommaren, men jag inser att det var på tok för ambitiöst tänkt.. själva tomten har blivit så eftersatt under förmodligen många år så det kommer nog ta hela sommaren att bara komma ikapp och få ordning på mark och omgivningar, men jag kan fortsätta drömma om att hinna få åtminstone något av de stora sakerna på palts innan vintern. KRAMAR 💕

 4. Svara

  Lena - gott för själen

  4 juli, 2020

  Prick på den där bryggan har jag också fikat. Med dottern när hon bodde i Sala. Fin klänning i fin miljö.

  Härligt att du hittade en ljusstake och får hoppas att du hittar en till sen om du ville ha det.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   7 juli, 2020

   Ja, det var jättemysigt där, så nära hem ju!
   Ja, jag har hittat ljusstakar så de kommer :).
   KRAM

LEAVE A COMMENT