Dan före dan.. vilken underbar dag

Klockan är 06.00, det är dan före dan.. Micke ligger där uppe och snarkar gott och jag har tänt eld i kaminen, och vi har ju förmånen att ha gratis ved av alla träd som pappa fäller och som vi har fällt och just idag fanns det både björk och gran att elda med så det både värmer gott och sprakar helt magiskt.

Jag tänder ljusen i matsalen medan jag slår in de sista julklapparna. Lilla William ska få en Duplo bondgård på morgonen så han har något att leka med under dagen när vi andra pysslar med julmiddag och annat.

Jag har förstått att det är “fult” att köpa julklappar i samhällets konsumtionshets men vet ni.. jag står för att vi köper några väldigt få julklappar till våra närmaste i familjen. Jag själv älskar att få paket och igår var jag faktiskt och köpte en väldigt stor julklapp till mig själv, men den levereras inte förrän någon gång i vår :-).

När jag slagit in julklapparna så börjar ljusen nästan brinna ut och jag känner att jag bara går omkring med ett leende på läpparna och njuter av ledigheten och stämningen. Micke sa igår kväll efter att ha varit borta i 10 dagar att “Åh älskling, jag är så jävla glad att vi fick tag på det här stället”. Han älskar verkligen vårt hem och känner inga som helst behov av att rusta upp det mer eller göra några förändringar, så den biten står jag för :-). Men han blir alltid superglad när det är färdigt och tycker att det blev ännu bättre än innan så jag tror att han bara retas med mig.

PS! Jag tror att skuggorna från ljusen gör att kaminen ser smutsig ut men den är ganska nymålad så den är mycket vitare i verkligheten :)

Julklapparna står vid vår lilla gran vid kaminen, jag har krupit upp i soffan under en stor pläd, satt på en julfilm och här tänker jag sitta i några timmar.. för sen drar den här dagen igång med julbak (min pappa och jag ska baka tillsammans vilket jag ser jättemycket fram emot) och sen vankas det uppesittarkväll med Denise, Adam och prins William.

Jag hoppas ni har en supermysig dan före dan ❤️