Basalts kvinnliga bokcirkel är igång
Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera

Igår kväll var det alltså dags för vår första kväll med bokcirkeln. Alla tjejer kunde tyvärr inte komma, men sånt är livet. Att alla kan komma varje gång blir nog en omöjlighet. Vi hade ändå så himla trevligt!!

Ann och Jessica har riktigt kul över någoting.. under middagen var det mest bara tokigheter och vi skrattade hejdlöst och pratade om allt mellan himmel och jord – inte ett knyst om boken i sig :-)

Jag hade gjort en kycklingsallad med grillad kyckling, blandad sallad, egenodlade tomater och gurka, äpplen från grannbyn, melon, mozzarella, cashewnötter och mango. Till det serverades vitlöksbaguetter, bubbel och läsk :-). Salladen serverade jag på ett stort marockanskt fat som jag köpte i Marrakech för många år sedan. På bordet dukade jag upp med tallrikar från Broste Copenhagen, glas från Cervera, bestick från Gense, vinglas och champagneglas från Iittala.

Marika fixar bubblet. Det fanns både med och utan alkohol vilket är ett måste om man hälsar på mig ute i skogen för visst kan man åka buss men tar man bilen så får man njuta av alkoholfritt! Det funkar alldeles utmärkt faktiskt!!

Efter middagen så parkerade sig Jessica i vardagsrummet med filt.. och jag dukade fram te i älsklingskopparna från Spode och en stor keramikskål fylldes med godis. Mitt härliga loppisfyndade fat från Royal Copenhagen fick vara fruktfat.

… Marika snodde min fina stol då vi saknade en extra fåtölj.

.. och Rebecka och Ann högg in på te, äpplen och godis. Och lite mer bubbel.

Nu började vi diskutera boken och vi var nog ganska överens om några saker.. att den var lite slätstruken, inte Frida Skybäcks bästa verk, lite för många lösa trådar och människor som vi inte förstod vad de hade för syfte för handlingen men att den ändå var helt OK. En längre recension kommer ifrån mig inom kort.

Stort TACK, tjejer, för en jättemysig kväll!! Jag ser fram emot att se vad Marika väljer för bok till oss inför nästa träff senare i höst.