En lektion i visuell storytelling med matfoto

Nathalie började att prata om matstyling och fotografering. Viktigt är att tänka på att färger i rummet påverkar färger på porslin, textilier och det färdiga resultatet. Matilda pratade också om visuell storytelling, vilka steg som är viktiga i en historia och vi fick alla uppgiften att ha dessa steg med oss i nedanstående photoshoot.

 

 

Den vackra köpmannadisken tog hand om vackra och mjuka textilier, hårda och runda skålar och fat tillsammans med mjuka pastellfärgade ägg, djupt blå vallmofrön och vårvackra grenar. Jag vågade fråga och fick förmånen att jobba tillsammans med den eminenta matbloggaren Agnes och vi sade enigt att allt redan var så vackert stylat att det gick att fotografera direkt.

 

 

 

Agnes meddelade mig att hon går in i ett flow när hon stylar inför en matfotografering och inte mig emot då jag aldrig lyckats få till det. Jag stod nöjd och dokumenterade hur hon flyttade skålar, citroner och fat upp och ner, höger och vänster, strödde frön och mjöl och vred och vände på detaljer. Hon instruerade mig att titta i sökaren för att se om detaljerna fyllde ut bildrutan enligt harmoniska mönster och jag fick lära mig massor (TACK, Agnes!!!) och kände faktiskt att jag fick till många härliga bilder.

 

 

 

Att följa ett tillvägagångssätt fungerar bra i en matfotografering, där Agnes ledde mig att fånga ingredienserna i sitt råa format, för att sedan gå vidare till att fånga själva bakningen. Ganska självklart kan man tycka, men att ha det med sig och inte bara förlora sig i detaljer är inte alltid det enklaste att komma ihåg.

 

 

 

 

Den smarriga citronkakan med vacker glasyr och de små små vallmokristallerna var verkligen enastående i den här historien. Detaljerna med de råa gråa stenväggarna, de blå kopparna och faten och den citrongula färgen i citroner och kaka utgjorde en perfekt kombination.

Jag vill egentligen inte säga så mycket med det här inlägget, mer än jag är så oändligt glad att jag åkte iväg på den här helgen där jag inte bara fått träffa fantastiska människor utan lärt mig mycket nya saker och tankar, jag har kanske hittat ett spår på hur jag vill fotografera och bildbehandla och jag har så mycket kvar att visa er från helgen.