Att utveckla och förändra sig

160729_fotograf_ulricahallen_hus30_fujifilm_xpro2_xf56mm_lifestylephotography_livsstilsfoto

Jag älskar att fotografera
Jag älskar att blogga
Jag älskar att läsa bloggar
Jag älskar Instagram
Jag älskar att arrangera vackra bilder
Jag älskar min familj
Jag älskar mina vänner

Jag saknar skogen
Jag saknar att fota naturen
Jag saknar att fota stilleben
Jag saknar att fota blommorna
Jag saknar att fota god mat

Jag har svårt att fokusera på en god bok
Jag har svårt att fokusera att lösa ett korsord

Jag hamnar i soffan istället för att motionera
Jag ägnar för lite energi åt min kost och hälsa

Jag vill umgås mer med vänner och familj

Att ha semester har gett mig tid att fundera över saker och ting. Jag har även läst flertalet blogginlägg om att downsize sin vardag, koppla ner, fokusera. Jag har insett att istället för att fota och blogga om sånt jag brinner för, så krystar jag fram inlägg för att få fler läsare. Jag tittar på dator och mobil istället för att läsa en bra bok eller lösa färdigt det där korsordet. Jag fastnar i soffan istället för att gå ut i skogen och lyssna på fåglarnas kvitter och trädens sus. Jag ägnar alldeles för stor del av min tid i jakten på likes och följare.

Jag är inte inne i någon deppig period eller genomgår någon medelålderskris, jag bara saknar en del saker i mitt liv som jag tidigare gjort naturligt, som att ta kameran med mig ut i skogen och fota naturen, eller att dricka en kopp te med väninnan och prata strunt. Jag tränade regelbundet tidigare, nu läser jag bara hälsotidningar på webben eller surfar på träningsbloggar och inspireras av vad andra gör.

Jag kommer att försöka mitt innersta att sluta titta på min dagliga statistik på bloggen och börja fylla den här viktiga delen av mitt liv med bilder som jag skapat och inte bara tagit. Jag kommer att lägga ifrån mig mobilen, slå ihop datorn och läsa min bok i längre stunder utan att “kolla en grej”. Att hälsa på hos andra bloggare är viktigt för mig, för jag känner att bloggkärlek är en tvåvägskommunikation, men jag kan utveckla hur jag själv bloggar och även hur jag visar mitt intresse hos andra.

Det här kommer att bli svårt, ta tid och energi.. men jag tror att jag kommer ut som en nöjdare människa efteråt. Jag ska inte ta bort något, tvärtemot lägga till saker. Utveckla och förändra.

Jag och älsklingen gick ut och åt lunch vid vattnet tillsammans idag på vår sista semesterdag och pratade mycket om det här, och han är helt med på min linje och vet exakt hur jag tänkt och vad jag vill åstadkomma. Han säger bara “Kör på och må bra!”. Vi pratade länge om våra planer för framtiden, vad ska vi jobba med, var ska vi bo och mycket annat. Vi saknar båda att bo på landet men att lämna vårt älskade lilla radhus för ett lantliv, är vi beredda på det nu? Många tankar och funderingar som inte krävde några svar eller lösningar.

Om exakt en timme packar vi badkläder och åker till vännerna Marika och Anders för bad och middag. Perfekt avslutning på semestern.

26 juli, 2016

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  29 juli, 2016

  Vad klok du är! Det är så bra att ta sig en stund då och då och fundera på vad som är viktigt. Det är jag alldeles för dålig på. Tror absolut inte du behöver känna att du måste leverera på nåt speciellt sätt. Om du känner glädje i fotandet så kommer allt annat naturligt. Du är bra! Riktigt bra!

  Kram Lena

 2. Svara

  Ekenäsliv

  1 augusti, 2016

  Hej Ulrika!
  Har tänkt på det här inlägget sen jag läste det…
  Jag är ju extremt fascinerad av dina bilder och hur du kan få till så fantastiskt fina bilder.
  Du är öga för och vet vad som är en bra bild!
  Sååå spännande att du ska sälja dem nu! Så klart ska jag gå in och kika på dem :)

  Gör det som känns bra för dig, för annars tror jag det liksom rinner över till slut ändå och blir liksom bara fel.
  Då är det inte du och du kommer inte känna dig nöjd eller tillfreds.
  Gå på hjärtekänslan och det magen säger dig, det tror jag blir allra bäst.

  Å bara så du vet så tycker jag du är en urtrevlig person och jag läser alla dina inlägg, även om jag inte kommenterar varje dag.
  Ha nu en fin måndagskväll!
  Kramar Anna

LEAVE A COMMENT