Att hitta nya lampor till det nya köket

Inlägget är ett sponsrat reklaminlägg i samarbete med Lamp24.se

Nu är det snart dags att riva ut vårt 70-talskök som inte längre håller ihop, och installera ett funktionellt kök, och något som blir helt nytt är att på ena sidan i vårt “korridorkök” kommer vi att ta bort överskåpen helt och bara ha en vägg och då vill jag ha snygga lampor som belyser bänken men också som mysbelysning. Problemet som vi har är att vi har ett funkiskök så vi har inget normalt tak i köket utan det lutar ända upp i taknocken vilket gör att vi inte ha kan ha hängande lampor, och då gäller det att hitta bra vägglampor.

Att göra något helt nytt

Idag har vi gamla lysrör som sitter under köksskåpen och då vi endast kommer att ha två överskåp istället för 9 så behöver vi verkligen tänka till när det gäller arbetsbelysning så under de två skåp som blir kvar kommer vi att sätta spotlights, och sedan så får ovanstående lampor fungera som belysning över arbetsbänken. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra då det blir öppnare och luftigare i köket, och med mer belysning än bara en taklampa och en svag vägglampa så blir det även trevligare miljö att vistas i. Jag kan riktigt känna hur jag längtar efter att både baka på den bänken, och förstås fotografera när det blir en lite mer fotogenisk vägg istället för överskåp som stör bilden :-).

Är vi svenskar dåliga på arbetsbelysning i våra hem?

Lampan på bilden har jag fastnat för och hittat den lite här och var men hittills så var den faktiskt billigast på Lamp24.se vilket inte är en nackdel när det kostar en ganska stor slant att byta kök. Jag har varit på en del workshops när det gäller både inredning och belysning och jag tror att många av oss svenskar är generellt dåliga på att installera bra och tillräcklig belysning i våra hem. Vi har ofta en taklampa, kanske någon mysbelysning men sällan bra arbetsbelysning och det gäller absolut hemma hos oss. Flera av våra gamla lysrörsarmaturer är trasiga och vår taklampa är under all kritik så den ska också bytas ut till något bättre.

19 oktober, 2018

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Annie - Fotograf i Stockholm

  18 oktober, 2018

  Åh, snygg lampa! Nu blev det svårt, jag trodde att jag hade bestämt mig för sänglampa, men den här var också lockande :P

  • Svara

   Ulrica

   23 oktober, 2018

   Härligt :). Ja, ibland kan det bli så att besluten ändras fort *S*

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  24 oktober, 2018

  Den där lampan var riktigt cool. Det låter som att det kommer att bli toppen!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   25 oktober, 2018

   Ja, visst var den lite häftig :). Just nu så gråter jag lite inombords när jag är hemma.. det är grejer precis överallt och det är dammigt, skräpigt och bara..aaaaaahhhhh, panikkänsla!! Men det kommer att bli suveränt när det är klart. Då bjuder jag på fikadejt!
   Kram Kram

LEAVE A COMMENT