Att hänga med en svampspanare i skogen
Inlägget innehåller reklamlänk till Cervera

1 september – hörrni! Nu är det officiellt även i kalendern höst. Men det är soligt och varmt ute, fåglarna kvittrar och kvällarna är ljusa hyfsat länge, så det känns bra. Jag älskar hösten massor också så jag klagar verkligen inte över att det är september.

Häromdagen hängde jag med mamma och pappa ut i skogen för att se om det fanns några kantareller. Det första vi hittade var helt otroligt mycket andra sorters svampar.. det är synd att jag inte filmade så jag kunde ha visat er för det var som att gå runt i en Avatar-film eller nåt.. det var svamp precis överallt, i alla dess olika färger, former och storlekar. Overkligt men väldigt häftigt.

Efter en stund så hittade vi några kantareller som gömde sig riktigt duktigt under mossan. Den här svampen ovan tex.. när vi lyfte på mossan så var det en hel svampsamling där under.. så det gällde att verkligen vara uppmärksam.

Oätliga men visst är dom väl vackra.. en sån här oskadad och fin flugsvamp tycker jag är otroligt fin, den livar verkligen upp i skogarna.

Min pappa kallar sig själv för svampspanare, och det är han jädrans duktig på. Mamma och jag fick plocka när han plötsligt ropade “Kantarell”. Här ovan på ett ställe som han vet att det brukar finnas svamp, och det fanns det verkligen. På bilden med mamma är allt det gula ni ser kantareller.

Vi var inte ute så länge men fick ihop nästan en hel påse med kantareller innan vi gick hemåt igen.

Ljuset i skogen är helt magiskt. Det enda som är lite synd är att i skogen vid vårt hus är det ganska mycket döda granar så ljuset försvinner lite och det är lite svårt att gå på vissa ställen för man får trixa sig fram bland döda och torra grenar.

Något jag behöver är en bra svampkniv och en fin liten svampkorg. Vad tror ni om den här kniven som går att fälla ihop, är den smartare än den här med ett längre skaft? Ofta använder man ju flätade korgar till svamp, men man kan ju tänka annorlunda också, kan den här korgen passa bra att plocka i, eller ska jag kanske slå till på en större direkt?

Nästa gång ska vi ta med matsäck för pappa vill utforska lite mer platser i skogen där han inte tidigare gått så då lär vi vara ute en bra stund. Vem vet.. svampkorgen får hänga med och kanske hittar vi en ny laddning med de gula små fina svamparna.. eller andra ätliga svampar såklart.

Jag längtar redan efter nästa skogspromenad..