Äntligen tillbaka i skidbacken

Godmorgon söndag, från ett soligt och lite blåsigt Säfsen! Det är vår i luften och på marken, men i backarna är det fortfarande imponerande bra före och underlag. Alla backar är öppna och alla nedfarter är i riktigt bra skick, så är du sugen på en liten vårtripp och åka skidor så rekommenderar jag varmt att åka till Säfsen!!

Det var sååå härligt att få åka skidor igen, jag har ju inte åkt sen före min operation, och dessutom så är Micke hemma ett par veckor så det var verkligen en riktig toppenhelg!!

Thomas och Nathalie är så söta ihop med sina matchande skidkläder :-). Nathalies hängselbyxor har en sån där lucka i bak som man kan dra ner när man ska på toa. Himmel vad vi skrattade när hon upptäckte det, men egentligen så är det ju bara supersmart ju!!

Jag kände mig inte så kaxig, min mage visade att den minsann inte är helt läkt inuti och jag blev fort trött och svag i bål-partiet så när vi åkt en stund åkte vi ner till Wärdshuset i backen och åt lunch. Klassisk mat som sig bör i skidbacken. Gulaschsoppa eller kyckling med ris. Passar alla!

Efter att jag vilat lite extra och dom andra åkt några fler åk så blev jag upphämtad med info att ungefär den här vyn hade Nathalie fått se då en annan skidåkare svängde in snävt framför henne i den svarta backen så hon fick sig en rejäl flygtur och fick åka skoter till sjukstugan.

Medan Thomas var med Nathalie hos sjuksköterskan så satt Micke och jag på soldäcket vid backen och tog lite gott att dricka i solskenet. Det var riktigt härlig stämning och alla följde restriktionerna jättebra. Mycket bra anordnat och uppstyrt, Säfsen!!

De sista åken blev på baksidan av berget, det är smartast när vi sedan vill tillbaka till husvagnen, så Micke och Thomas gör sig redo för det sista röda åket. Visst är utsikten helt underbar!?

Mot kvällen gjorde Micke en jättegod gryta på Muurikan och vi somnade ovaggade efter Let’s Dance på TV. Idag tror jag att jag kommer vila helt och låta magen få ta det lugnt, Nathalie är mörbultad och blåmärkena börjar dyka upp på hela kroppen. Killarna tar nog några åk i backen innan det är dags för hemfärd och vardag igen.